3.9 C
De Bilt

Voor dood gevonden baby Mirjam aan de Lek, trekt OM nog eenmaal alles uit de kast

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 3 zaken die zij nog eens volop onder de aandacht wil brengen. De vondst van een dode baby op een Lek-strandje bij Lekkerkerk is daar één van. Bij de andere 2 zaken gaat het om (vergis)moorden.

Trieste vondst

Het op 3 maart van dit jaar gevonden lichaampje bij de Schuwacht in Lekkerkerk, zorgde voor veel beroering en vraagtekens. Uit DNA onderzoek bleek later dat het om een voldragen zwangerschap zou gaan en de bevalling zonder medische hulp is verricht. Het kindje is dus mogelijk levend ter wereld gebracht. Wat er daarna precies is gebeurt is nog niet duidelijk. Het kindje werd in een grijze zak aangetroffen door iemand die daar werkzaamheden aan het verrichten was.

Het is niet helemaal duidelijk of het kindje ter plekke is achtergelaten. Mogelijk kan zij ook iets verderop in de Lek zijn gedumpt en later op de plek zijn aangespoeld.

Alles uit de kast voor vinden moeder van baby Mirjam

Vanaf vanochtend staat de politie met een mobiel Medialab te flyeren in Lekkerkerk, met name om bewoners uit die buurt nog eens te vragen in hun herinnering te wroeten, om wellicht met de kleinst mogelijke aanwijzing deze zaak toch weer verder op te kunnen pakken.

Met poster, flyers, online advertenties, radiospotjes en hernieuwde aandacht in de uitzending van Opsporing Verzocht op donderdag 28 december a.s., zetten politie en OM alles op alles om de moeder van de baby te achterhalen. Er is door het Openbaar Ministerie inmiddels ook een beloning van € 10.000,- uitgeloofd voor de gouden tip.

Bloemen voor graf van Mirjam

Het kindje is op donderdag 16 maart 2023 in Lekkerkerk begraven onder de naam Mirjam van Lekkerkerk. Waarnemend burgemeester Pauline Bouvy-Koene zal vanmiddag bloemen op het graf leggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio