15.8 C
De Bilt

Doofpot college Krimpenerwaard wagenwijd open: mogelijk 20 miljoen fraude verzwegen

Krimpenerwaard – De deksel is duidelijk van de doofpot, nu Ad Struijs via de Facebookpagina van zijn fractie Pro Krimpenerwaard een boekje heeft opgedaan over de inhoud van de anonieme mail. Eerder vandaag had Omroep West de gehele brief al in handen gekregen. Het ziet er naar uit dat het huidige college van de Krimpenerwaard getracht heeft de anoniem gemelde fraude aan hen onder ‘het vloerkleed’ te vegen en er al jaren niets mee te doen.

Doofpot zonder deksel

De anonieme schrijver, besloot echter alle raadsleden de informatie toe te sturen, waardoor er in feite geen deksel meer op de doofpot zat. Het college van de Krimpenerwaard moest wel in actie komen en de Rijksrecherche inschakelen. Duidelijk is dat de anonieme schrijver niet zomaar wat heeft verzonnen, maar met namen, datums en harde, verifieerbare feiten is gekomen.

Ambtenaar gemeente Vlist fraudeert 20 miljoen voor 2015

Dat lijkt één van de conclusies die uit de brief getrokken kunnen worden. Het zou gaan om een ambtenaar die destijds werkte voor de gemeente Vlist in Stolwijk. Vlist is in 2015 gefuseerd met andere gemeenten tot de gemeente Krimpenerwaard. De ambtenaar bleek ook betrokken bij een adviesbureau die dikke commissie wist te verdienen aan het doorsluizen van opdrachten aan een netwerk van aannemers, ambtenaren en bedrijven.

Fraude met facturen

In het verhaal van de anonieme schrijver wordt ook gesproken over een oud-bestuurder van vermeld adviesbureau en de bewuste ambtenaar, die samen facturen zouden hebben vervalst. De nu naar buiten gekomen informatie is een schandvlek op het college van de Krimpenerwaard en de doofpot-cultuur die blijkbaar jarenlang werd gehanteerd.

Rijksrecherche

De zaak is nu dus toch door het college uit handen gegeven aan de Rijksrecherche. Zij zullen uitvoerig moeten onderzoeken wat bewijsbare feiten zijn en of hier een strafrechtelijk vervolg aan moet worden gegeven.

Zijn er meer opvallende zaken van vlak voor de fusie ?

Dat is de vraag die bij veel inwoners nu toch naar boven komt. Zo zal ieder van de fusiegemeenten op het laatst nog zaken hebben ‘geregeld’ waarbij destijds vraagtekens gesteld konden worden, maar door de fusie als niet meer relevant werden beschouwd. Als er lezers zijn die vragen hebben bij zaken die vlak voor de fusie hebben gespeeld, horen wij dat graag. Laat dan een (anonieme) reactie achter op ons tipformulier: https://regioonline.nl/tip-de-redactie/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio