2.3 C
De Bilt

Druk zomers Pinksterweekend in Krimpen aan de Lek

Krimpen aan de Lek – In het Pinksterweekend genoten veel mensen van het mooie weer. Men genoot op de fiets, ging wandelen, een tochtje met de motor of koelde af op of aan het water. Ook werd er met de honden gewandeld die konden afkoelen in de hondenzwemplaats waar veel honden heerlijk van het water genoten. Mensen geven aan dat zij het wel jammer vinden dat er steeds meer bordjes met honden aan de lijn bij komen. En er verder niet gehandhaafd lijkt te worden op ruiters, fietsers op voetpaden of jongeren die over voetpaden scheuren met de brommer.

Drukte aan het water met Pinksterweekend

Bij de Surfplas in Krimpen aan de Lek was het erg druk. Veel jongeren verbleven in grote groepen en vermaakte zich met muziek en een koel drankje. Ze lagen in de zon, of gingen afkoelen in het water.
De ijscokar had er ook zijn plekje gevonden en men maakte daar graag gebruik van om een verkoelend ijsje te kopen.
Maar ook langs het strand werden koele dranken verkocht. De jonge man met zijn koel-kar had het druk met de verkoop van frisdrank en bier. Er wordt door de politie wel goed gecontroleerd of ook de verkoop volgens de regels gaat.

Toilet bewaakt open

Het toilet in het nieuwe gebouw bij de ingang van de Surfplas is sinds zaterdag weer open. Wel is het afgezet met linten en wordt er de hele dag na elk bezoek de w.c. en deurknop grondig schoon maakt. Er wordt dankbaar gebruik gemaakt van de mogelijkheid om het toilet te bezoeken. Veel recreanten walgen van de mensen die hun behoeftes in de bosjes rondom de Surfplas deden en nog schijnen te doen. De bosjes liggen bezaait met papier tussen hopen (menselijke)ontlasting wat voor stankoverlast zorgt.

Eikenprocessierups rond Surfplas

Wie er op let, ziet dat de eikenbomen rondom de Surfplas voorzien zijn van een lint dat waarschuwt voor de eikenprocessierups. Er zijn momenteel erg veel nesten met deze rupsen te vinden in deze bomen. Voor mensen in badkleding of korte broek en korte mouwen is er extra kans op overlast van de brandharen van deze rupsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio