14.4 C
De Bilt
donderdag, 23 maart 2023

Drukbezochte jaarlijkse Loetbostocht

Krimpen aan de Lek – Vandaag verzamelde zich weer vele wandelaars op De Hoop bij de Thialf om mee te lopen met één van de afstanden van de Loetbostocht die organiseert wordt door Wandelsportvereniging Kinderdijk.  Uit de wijde omgeving kwamen wandelaars gepakt met rugzakken waarna zij op pad gingen om een mooie wandeltocht te maken. Die liep via het mooie natuurgebied de krimpenerhout naar Krimpen aan den IJssel waar zij op een volkstuinencomplex konden uitrusten.

Het was voor de deelnemers die wat later kwamen lastig om nog een plekje te vinden om de auto te parkeren. Alle mogelijke plaatsen waar auto’s konden staan op de nieuwbouw rond De Hoop, waar het Thialf gebouw van de ijsclub is gevestigd, was bezet. Met behulp van verkeersregelaars werd het parkeren in goede banen geleid.

Veel auto’s geparkeerd op De Hoop, foto: Joke Rietveld

Eerste keer

Er waren veel mensen die deze wandeltocht voor het eerst liepen. Een echtpaar uit Rotterdam vertelde dat zij eerst altijd de dam tot damloop mee liepen. Deze was ook voor vandaag geplant. Dat was voor hen wel dichterbij, maar dat vonden zij toch wat minder, omdat je online moet aanmelden en deze mensen geen internet hebben. Bovendien kost het volgens hen meer geld en het starten is er volgens hen niet zo gezellig. Juist het gemak om zomaar ter plekke aan te kunnen melden werd door hen als zeer prettig ervaren, mede dat ze in zo’n rustige plaats en lekker door de natuur konden wandelen, maakte deze wandeltocht voor hen juist zo interessant. Er kon vanaf 8.00 uur tot 12.00 uur worden gestart. Het echtpaar was nog net op tijd en zo konden zij na alle haast, toch nog in alle rust de wandeling voortzetten. Het weer zat in het eerste deel van de dag goed mee. Maar de wandelaars waren wel bedacht op regen en de meeste hadden wel regenkleding mee genomen. Gelukkig maar, want in de tweede helft van de dag viel er toch weer heel wat water.

Er konden afstanden gelopen worden van 5-10-15-20-30-km

Loetbostocht
De route was uitgezet met pijtjes. Foto: Joke Rietveld © Regio Online
spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio