13.3 C
De Bilt

Drumfanfare Crescendo; we mogen weer samen spelen

Krimpen aan de Lek – Een lange tijd konden de leden van de Drumfanfare Crescendo niet samen zijn om te repeteren. Door de corona waren ook zij genoodzaakt om alleen thuis op hun instrumenten te oefenen. De Drumfanfare is altijd bij veel gelegenheden aanwezig om gezelligheid te bieden bij evenementen. Ook de taptoe is een jaarlijks terugkerend evenement. Helaas kwam voor hen ook het moment van stilte, toen de coronaregels werden ingevoerd. 

Als alternatief maakte de drumband 7 online filmpjes, om toch hun geluid te laten horen.

https://www.facebook.com/watch/?v=2651772028403112

“We mogen weer”

Op 17 juni kon de Drumfanfare weer samen komen om te repeteren. De fanfare oefent elke dinsdagavond in Thialf, het clubgebouw van de ijsclub in Krimpen aan de Lek. Deze ruimte was al coronaproef gemaakt met vakken en aanwijzingen op de grond. Vanwege de regels mochten er geen consumpties genuttigd worden. Maar alle leden waren blij dat ze elkaar weer konden zien en samen spelen. Dat is op deze manier toch leuker dan online. Met de deuren open ging de repetitie van start en kon de omgeving na de lange stilte, weer mee genieten.

Nieuwe Tamboer-Maître

Al voor de coronamaatregelen was de drumfanfare op zoek naar een nieuwe Tamboer-Maître. Er is intussen een gesprek geweest met een mogelijke kandidaat. Helaas moesten de vervolg gesprekken worden uitgesteld vanwege de coronamaatregelen. Maar er wordt nu gekeken of er voor de zomer nog proef gespeeld kan worden. Marc Brugghe, de huidige Tamboer-Maître, vindt het belangrijk dat er tussen de nieuwe Tamboer en de fanfare een goede klik is. De drumfanfare is een hechte groep en de nieuwe Tamboer-Maître moet daar wel bij passen.

Tamboer-Maître Marc Brugghe , Foto: © Joke Rietveld-Regio Online

Samenwerking

Omdat ook Badmintonclub Shuttlek wel mag sporten, maar nog niet in de sporthal terecht kan, is afgesproken dat zij gebruik maken van het buiten terrein van de ijsclub. Ook zij trainen op dinsdagavond en de drumfanfare oefent nog even binnen. Daarom kunnen de badmintonners op het ruime terrein terecht. Badminton kan buiten niet zo goed, vandaar dat er gedacht werd aan iets als AirBadminton en voornamelijk conditietraining. Maar ook de badmintonners vinden het fijn weer aan het sporten te zijn. En met de muziek van de drumfanfare op de achtergrond.

Badmintonclub Shuttlek , foto: © Joke Rietveld – Regio Online
spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio