20 C
De Bilt

Duivensport-icoon Bob Jansen ontvangt Koninklijke Onderscheiding

Vrijdag 22 maart heeft de heer Bob Jansen, voorzitter van Postduivenvereniging De Postduif in Lekkerkerk, uit handen van burgemeester Beenakker van de gemeente Krimpenerwaard een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bob Jansen

De heer Jansen, een icoon binnen de duivensportgemeenschap, vertrekt dit voorjaar na 43 jaar als voorzitter van PV De Postduif. Hij wordt alom geprezen om zijn buitengewone toewijding en prestaties tijdens zijn lange voorzitterschap. Zijn onvermoeibare inzet strekte verder dan de grenzen van de lokale vereniging. Als bestuurder van het samenspel Gouwe en IJssel en als vertegenwoordiger in regionale vergaderingen, heeft de heer Jansen zijn stempel gedrukt op de duivensport in onze regio.

Maar het is niet alleen zijn formele rol die de heer Bob Jansen geliefd maakt onder zijn collega’s en leden. Zijn warme persoonlijkheid, doorzettingsvermogen en opgewekte karakter zijn eigenschappen die door velen worden genoemd. Als het kloppend hart van de vereniging heeft hij niet alleen de sportieve successen geleid, maar ook de sociale samenhang en vriendschap binnen de vereniging versterkt.

Tijdens het honderdjarig bestaan van PV de Postduif in 2021 is de heer Jansen onderscheiden met een zilveren speld van de Nederlandse Postduiven Organisatie (NPO). Hij blijft wel lid van PV de Postduif.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio