15.8 C
De Bilt

Eerste units nieuwbouw politiebureau Krimpenerwaard geplaatst

Bergambacht – Dinsdagochtend 11 januari 2022 zijn de eerste units van het nieuwe politiebureau op de bouwlocatie aan de Veerweg in Bergambacht gearriveerd en geplaatst. Hiermee is een volgende stap gezet in de realisatie van het nieuwe politiebureau Team Krimpenerwaard.

Burgemeester Roel Cazemier bij aankomst eerste units

Onder toeziend oog van burgemeester Roel Cazemier (links op de foto) en teamchef Krimpenerwaard Monica de Jong (rechts op de foto), arriveerden dinsdagochtend 11 januari de eerste units van het nieuwe politiebureau. Nu aan alle eisen van de omgevingsvergunning is voldaan, kan de bouw op de nieuwe locatie van start gaan.

Modulaire bouw

Het nieuwe politiebureau wordt gebouwd als modulaire bouw. Dit houdt in dat het casco van het gebouw volledig in de fabriek in Coevorden is gemaakt en in units in drie dagen tijd op de bouwplaats in elkaar worden gezet. Dit levert een volledig demontabel en verplaatsbaar gebouw op, met een hele korte bouwtijd. Het heeft wel de uitstraling van een permanent gebouw. Het gebouw voldoet aan de strenge kwaliteits- en duurzaamheidseisen (onder andere gasloos en nagenoeg energieneutraal) van de politie.

Trots

Burgemeester Roel Cazemier: “Ik ben heel trots dat we als Krimpenerwaard een eigen politiebureau hebben. Een nieuw duurzaam gebouw naast de Brandweer heeft als voordeel dat de hulpdiensten dicht bij elkaar zitten, wat goed is voor de samenwerking. De Veerweg wordt straks het centrum van de hulpverlening en crisisbestrijding; goed bereikbaar en centraal gelegen in de Krimpenerwaard.”

Teamchef Monica de Jong: “Ik ben blij en trots dat we als basisteam Krimpenerwaard een nieuw bureau krijgen. Een pand dat aan alle kwaliteitseisen van de huidige tijd voldoet, met meer ruimte en een functionelere indeling. We zien uit naar het moment dat we het nieuwe bureau kunnen betrekken.”

Opening nieuw politiebureau

Na plaatsing van het casco van het gebouw in drie dagen tijd, start vervolgens de afbouw op de bouwlocatie. Als alles volgens schema verloopt, vindt in mei de terreininrichting plaats en opent het nieuwe politiebureau aan de Veerweg in Bergambacht in dezelfde maand haar deuren. Met de nieuwbouw blijft er voor inwoners een goed bereikbaar politiebureau behouden in de Krimpenerwaard.

Bron: politie.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio