14.9 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Evenementenkalender gemeente Krimpen dit jaar anders dan jaren ervoor

In 2023 ziet de evenementenkalender van Krimpen aan den IJssel er anders uit dan in de jaren hiervoor. Zo verwelkomen wij op zaterdag 9 september een nieuw evenement in onze gemeente: de BuitenBios. Wethouder Kirsten Jaarsma: “Deze bioscoop in de open lucht vindt plaats op het grasveld naast het evenemententerrein. Samenwerkingspartner Synerkri organiseert deze bios en regelt een aansprekende en toegankelijke film.” Voorafgaand aan de BuitenBios is er muziek en er zijn verschillende foodtrucks en horeca.

Wethouder Kirsten Jaarsma: ”Het college onderzoekt hoe we bestaande evenementen aantrekkelijker kunnen maken. Wij denken hierbij bijvoorbeeld aan een podium met muziek om mensen langer te boeien en te verbinden.”

Krimpen Music Festival verplaatst naar 2024

Stichting Krimpen Presents, de organisator van het Krimpen Music Festival heeft laten weten in september 2023 geen festival te kunnen organiseren. Net als vele andere gratis festivals in Nederland loopt ook het festival in Krimpen aan den IJssel tegen de last van de sterk gestegen kosten aan.

De kosten van alle faciliteiten, gages van artiesten en aangescherpte veiligheidseisen zijn zodanig gestegen dat het financieel onverantwoord is voor de vrijwilligersorganisatie om het muziekfestival te organiseren. In de afgelopen periode is de organisatie samen met de wethouder en beleidsambtenaren op zoek gegaan naar een oplossing waarbij alle opties zijn overwogen.

In gezamenlijkheid is besloten mede gezien de voorbereidingsperiode die nodig is om een kwalitatief goed festival te organiseren editie 2023 niet door te laten gaan.

Evenementen voor volgend jaar weer mogelijk maken

Zowel Krimpen Presents als het college betreurt dit besluit, maar beiden staan achter deze beslissing. De gemeente Krimpen aan den IJssel gaat samen met Krimpen Presents in overleg hoe we in 2024 weer een kwalitatief goede en veilige editie van het festival kunnen organiseren.

In december organiseren we opnieuw een Winterfair

In december organiseren we een tweede editie van de succesvolle Winterfair op het Raadhuisplein. De financiën voor dit evenement zijn voor 2023 veiliggesteld. De komende tijd gaan wij aan de slag met de voorbereidingen van de organisatie.

Ook van de populaire Oogst- en Streekmarkt op het Raadhuisplein komt in 2023 een kersteditie. Wethouder Jaarsma: “Het college wil hiermee invulling geven aan de wens van de gemeenteraad om van september en december `feestmaanden’ te maken met meer activiteiten voor onze inwoners.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio