7.2 C
De Bilt

Evenementenvisie zonder ambitie

Krimpen aan den IJssel – De gemeenteraad spreekt in de raadsronde van september over de evenementenvisie die meer inzicht moet geven in de behoefte aan evenementen bij de Krimpense inwoners.

Kan Krimpen weer bruisen?

“In 2020 is met grote meerderheid de eerste cultuurnota door de gemeenteraad aangenomen. Deze cultuurnota heeft een goede ambitie die broodnodig is om met allerhande kunst- en cultuuractiviteiten meer Krimpenaren te bereiken en Krimpen wat meer te laten bruisen”, aldus Daniel Ratzon van de Leefbaar fractie.

De evenementenvisie blinkt uit in nikserigheid

De fractie van Leefbaar keek dan ook reikhalzend uit naar de evenementenvisie die deze donderdag door wethouder Coen Derickx gepresenteerd werd. “We zien een document dat vooral vasthoudt aan behoud van wat er nu al is, zoals het Krimpen Festival, terwijl uit de inwoners raadpleging blijkt dat het huidige aanbod onvoldoende aansluit op de behoefte”, vervolgt Ratzon.

Voor jongeren gaat Krimpen ‘het niet maken’

Zo geven jongeren aan dat er – nog steeds – bijna niks voor hen wordt georganiseerd en spreekt de visie bij het thema “verrassen en vernieuwen” over het organiseren van een netwerkbijeenkomst. “Dat betekent dat de gemeente gaat praten met bestaande organisaties en dan krijg je automatisch weer meer van hetzelfde. De ambitie van de cultuurnota lijkt verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor een “nikserigheid” waar onze Leefbaar fractie zeker geen “Krimpen makes it happen” gevoel van krijgt. En dat terwijl een meerderheid van de ge-enquêteerde inwoners dat juist wil zien.”

Evenementen op zondag

Een opvallend punt uit de resultaten van de enquête is dat 80% van de Krimpenaren aangeeft dat evenementen op zondag prima moeten kunnen. De SGP fractie is een voorstander van behoud van de zondagsrust, dat terwijl er voldoende Krimpenaren zijn die snakken naar een leuk muziekoptreden op zondagmiddag. Die kans lijkt in de evenementenvisie verdwenen.

De fractie van Leefbaar wil de wens van de meerderheid van de inwoners graag terugzien in de ambitie, door onder andere het instellen van een initiatieffonds voor het realiseren van leuke en frisse initiatieven op het gebied van vrijetijdsbeleving en – besteding. “Krimpen mag meer bruisen want dat is wat de inwoners willen!”, besluit Ratzon. De fractie van Leefbaar werkt aan een motie om dat in ieder geval voor elkaar te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio