11.8 C
De Bilt

Muziekvereniging Excelsior geeft nieuwe cursus en breidt leerlingenorkest uit

Ouderkerk a/d IJssel – Op maandag 1 november 2021 organiseert muziekvereniging Excelsior de eerste les van de nieuwe AMV-cursus ‘Samen muziek maken is leuker!’. De cursus is bedoeld voor kinderen uit de groepen 5 en 6 van de basisschool en is een vernieuwde versie van de populaire cursus ‘Muziek maken is leuk!’.

Kennis maken met diverse instrumenten

De nieuwe cursus bestaat uit drie delen: tijdens het eerste deel krijgen de kinderen afwisselend les op blokfluit, klarinet, trompet en dwarsfluit. Ook maken de kinderen muziek met ritmestokjes, gekleurde klankstaven (de bij kinderen erg populaire Boomwhackers) en wordt er gezongen. Voor het tweede deel, dat uit drie lessen bestaat, mogen de kinderen kiezen uit klarinet, trompet of dwarsfluit.

Samen muziek maken is leuker

Het laatste deel bestaat uit twee lessen op het gekozen muziekinstrument waarbij samengespeeld wordt met Excelsiors leerlingenorkest gevolgd door een einduitvoering met het leerlingenorkest op 21 maart 2022. De cursus wordt gegeven door Excelsiors ervaren en enthousiaste docente/dirigente Marilou Krouwel in samenwerking met muzikanten van Excelsior.

Opgeven voor de cursus

De eerste vijftien lessen zijn op maandagen van 18.30 tot 19.00 uur in de Hobbyruimte van De Drie Maenen. De lessen samen met het leerlingenorkest zijn van 19.00 tot 19.30 uur. De kosten voor de cursus bedragen € 40 plus € 10 voor een blokfluit (indien nodig). Er is plaats voor maximaal 16 kinderen. Meer informatie is te vinden op Excelsiors website: www.excelsiorouderkerk.nl

Uitbreiding van Excelsiors leerlingenorkest

Na een periode van veel coronamaatregelen is het des te fijner om samen muziek te kunnen en mogen maken. De start van een nieuwe AMV-cursus per 1 november 2021 is een goede aanleiding om Excelsiors leerlingenorkest in het zonnetje te zetten. Dit leerlingenorkest is bedoeld voor alle muziekinstrumenten, met uitzondering van instrumenten die een versterker nodig hebben of elektronische instrumenten zoals keyboard.

Ook ‘herintreders’ van harte welkom

Bespeel je minimaal een half jaar een instrument waar geen stekker aan zit, zoals blokfluit, viool, klarinet, gitaar, trompet, dwarsfluit, saxofoon of een ander muziekinstrument: kom eens langs, neem je instrument mee en merk hoe leuk het is om samen muziek te maken! Het leerlingenorkest is bedoeld voor jong en oud(er) dus ook herintredende muzikanten zijn van harte welkom om vrijblijvend langs te komen tijdens een van de repetities.

Groot plezier tegen lage kosten

De te spelen muziekstukken worden afgestemd op het niveau van de leerlingen en de aanwezige muziekinstrumenten. Het leerlingenorkest repeteert op maandagavond van 19 tot 19.20 uur in de Hobbyruimte van De Drie Maenen. De kosten bedragen slechte € 5 per kalendermaand.

Voor de ervaren muzikanten

Ervaren muzikanten die klarinet, saxofoon, dwarsfluit, trompet, een ander koperblaasinstrument of slagwerk bespelen worden uitgenodigd om vrijblijvend langs te komen tijdens een van de repetities van Excelsiors harmonieorkest op maandagavond van 19.30 tot 21.30 uur in de grote zaal van De Drie Maenen. Meer informatie is te vinden op Excelsiors website: www.excelsiorouderkerk.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio