13.3 C
De Bilt

Expositie Renneke van der Linden in bibliotheek Gouderak

In de bibliotheek van Gouderak is momenteel tijdens openingsuren een expositie met schilderijen van Renneke van der Linden te bekijken. De kunstenares uit Arnhem bracht de eerste acht jaar van haar leven door in Pakistan, en kreeg daardoor reiskriebels mee in haar genen.

Van de 15 schilderijen die boven de boekenkasten hangen, zijn de meeste geënt op een reis naar China in 2005; ze was er uitgenodigd bij een zeer gastvrije kunstenaar Mu Yun Dao.

Renneke schildert haar reizen in China

Op die manier kreeg Renneke, behalve van Peking, veel van de stad Xi-an te zien, zoals de kunstacademie, galeries, de dierentuin, en een historisch dorp in de omgeving en het dorp waar Mu zelf geboren was. Door alle feestelijke onthalen, die gepaard gingen met uitgebreide maaltijden, voelde Ren (wat overigens in het Chinees inwoner betekent) zich voor het eerst sinds lang weer thuis op deze aarde.

De schilderijen van Renneke’s hand zijn een soort reisverslagen. De meest gebruikte techniek is olieverf op doek, maar zij waagde zich na China ook aan wat Chinese inkttekeningen. Bij de uitleenbalie zijn lijsten met titels van de schilderijen in te zien, alle  werken zijn ook te koop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio