13.5 C
De Bilt

Extra raadsvergadering Krimpen over eigen burgemeester

Krimpen aan den IJssel – Op dinsdag 2 april aanstaande staat er een extra openbare raadsvergadering op de agenda in het gemeentehuis. Deze extra vergadering gaat helemaal over de uitspraken van burgemeester Martijn Vroom op zijn Facebook en de schade die hij hiermee heeft veroorzaakt over het beeld van Krimpen aan den IJssel.

Oorzaak extra raadsvergadering

Hoewel Vroom wel eens eerder uit de bocht vloog met mededelingen op Facebook, werd zijn laatste bericht hem erg kwalijk genomen. Niet alleen door politieke partijen in de raad, maar vooral ook door veel inwoners van Krimpen aan den IJssel. Verhulde vergelijkingen tussen Nazisme en Forum voor Democratie gingen veel te ver. Dit werd ook in het landelijke nieuws breed uitgemeten. Hiervoor moet hij nu dus verantwoording voor afleggen.

Eerlijke kans op uitleg, wel stevig ondervragen

Nu heeft Vroom natuurlijk ook veel goede dingen gedaan, zich ook positief ingezet voor de gemeente en verdient daarom ook volgens partijen een eerlijke kans om in het openbaar uitleg te geven aan de raad en inwoners van Krimpen aan den IJssel. Hij zal echter wel met goede argumenten en een gemeend excuus moeten komen, om de schade te herstellen. Hij zal dan ook zeker stevig ondervraagd gaan worden is het vermoeden.

Inwoners mogen hun zegje doen

Omdat het een openbare raadsvergadering is, hebben inwoners zogenoemd spreekrecht. Zij kunnen zich dus nu opgeven via de gemeente om tijdens die vergadering hun zegje te mogen doen over het voorval. Of er een beperking zal zijn voor het aantal insprekers is onbekend, maar wel waarschijnlijk.

Het zou weleens druk kunnen worden

De extra ingeplande raadsvergadering, die om 20.00 uur begint op dinsdag 2 april, zou best wel eens druk bezocht kunnen worden. Zeker door inwoners van Krimpen aan den IJssel, maar ook de landelijke pers lijkt interesse te tonen. Naast onze redactie besteedde ook het AD, de NOS, RTV Rijnmond en de Telegraaf als aandacht aan deze zaak. Het is goed mogelijk dat zij dit vervolg ook willen vastleggen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio