11.8 C
De Bilt

Felyx haalt deelscooters Krimpen weg vanwege aanhoudend vandalisme

Krimpen aan den IJssel – De laatste weken waren de deelscooters van Felyx en Go Sharing meerdere malen slachtoffer van brandstichting en vernielingen, zo berichtte de gemeente op haar website. Voor het deelscooterbedrijf Felyx was dit blijkbaar de druppel, want het bedrijf maakte vandaag bekend dat het alle deelscooters weghaalt uit de gemeente.

Terugkeer Felyx niet waarschijnlijk

Hoewel enkele bronnen aangeven dat de gemeente Krimpen aan den IJssel in gesprek blijft met Felyx, laat het bedrijf zelf aan Regio Online weten “dat die kans erg klein is”. Met name de jeugd in Krimpen aan den IJssel heeft zoveel schade aan de deelscooters aangericht in de korte tijd dat deze in de gemeente staan, dat het bedrijf het niet meer verantwoord vindt nog langer hun service aan te bieden in de IJsselgemeente.

Discussie en overlast

Het dossier van de deelscooters in Krimpen aan den IJssel is inmiddels vrij groot geworden. Er werd veel overlast ervaren, doordat de scooters op de meest onmogelijke plaatsen werden achtergelaten. Er is discussie ontstaan over mogelijke parkeerplaatsen voor de scooters, zodat ze niet meer midden op de trottoirs bleven staan.

De scooters bleken echter ook een gewild object voor brandstichting en vernieling. De brandweer heeft al meerdere malen uit moeten rukken om een scooter te blussen. Ook werden scooters regelmatig vernield of in de sloot gegooid.

Of ook de tweede aanbieder van deelscooters in de gemeente, Go Sharing, overweegt te stoppen is nog onbekend. Het is voor de reputatie van Krimpen aan den IJssel in ieder geval geen opsteker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio