19.4 C
De Bilt

Uitbreiding fietsknooppuntennetwerk tussen Oudewater en de Vlist

Oudewater/Vlist In een groot deel van Nederland, waaronder de gemeenten Oudewater en Krimpenerwaard, ligt een uitgebreid recreatief routenetwerk voor fietsers. Het fietspad tussen de Hoenkoopse Buurtweg en de rivier de Vlist ontbrak echter in dit netwerk. Het Routebureau Utrecht en Groenalliantie Midden-Holland hebben dit fietspad nu aan het fietsknooppuntennetwerk toegevoegd. Donderdag 16 september om 13.30 uur nemen wethouder Bas Lont van de gemeente Oudewater en wethouder Bert Bening van de gemeente Krimpenerwaard het nieuwe stuk van het fietsknooppuntennetwerk officieel in gebruik.

Verbinding tussen Oudewater en de Vlist door het open veenweidegebied

Veel recreanten bepalen aan de hand van fietsknooppunten waar ze heen gaan. Door de toevoeging van het nieuwe fietspad kunnen recreanten nu ook kennismaken met het open weidegebied tussen Oudewater en Krimpenerwaard. De benodigde knooppuntborden en overzichtsborden zijn inmiddels geplaatst. De uitbreiding is ook terug te vinden op internet en op de diverse fietsknooppuntenapps. Te zijner tijd wordt ook de papieren overzichtskaart aangepast.

Over het fietsknooppuntennetwerk

Met het fietsknooppuntennetwerk fietst u van knooppunt naar knooppunt. U kunt een bestaande route fietsen of zelf uw route samenstellen. Het beginpunt kiest u zelf. Pijlen en nummers op de groen-witte bordjes wijzen u de weg naar het volgende knooppunt. De routes zijn in beide richtingen te fietsen. Op elk knooppunt staat een informatiepaneel met een overzichtskaart.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio