15.5 C
De Bilt
donderdag, 28 september 2023

Fietslift voor trap Algerabrug op 11 juli geplaatst

Krimpen aan den IJssel – Zaterdag 11 juli wordt aan de betonnen trap aan de linkerkant van de Algerabrug een fietslift geplaatst. Daarom is de trap deze dag gesloten. Dit meldt de gemeente Krimpen aan den IJssel op haar website.

Fietslift aan beide kanten

De fietslift is een elektrische band aan beide zijden van de trap. De lift helpt fietsers om hun fiets de steile trappen omhoog – én aan de andere zijde van de trap – omlaag te krijgen. De kosten deelt de gemeente Krimpen aan den IJssel met de provincie Zuid-Holland en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

Blokkade wegnemen

De drie overheden hopen dat het nieuwe systeem een blokkade wegneemt voor fietsers, zodat meer mensen met de fiets in plaats van met de auto over de Algerabrug gaan. Op de Algerabrug staat het autoverkeer regelmatig vast. De komende twee jaar wordt dit nog erger door werkzaamheden aan de Grote Kruising onderaan de brug.

De fietslift is makkelijk in gebruik

Fietsers klikken de fiets erin, waarna ze deze – met ondersteuning van de rolband – makkelijk de trap opduwen. Bij het afdalen remt de band de fiets af. Zo kom je bijna zonder weerstand veilig omhoog en naar beneden. Het is een bijzonder gebruiksvriendelijk systeem. Als je bijvoorbeeld wat trager loopt dan gemiddeld, past het systeem zich aan je tempo aan. De fietslift is bij andere gemeenten al een succes gebleken. De provincie paste het systeem bijvoorbeeld eerder toe bij de brug over de Noord, op de snelfietsroute F15 Beneden Merwede.

Maandagochtend 13 juli wordt de fietslift officieel in gebruik genomen.

Bron: gemeente Krimpen aan den IJssel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio