19 C
De Bilt

Fikse buitenbrand aan Kerkweg in Ouderkerk aan den IJssel

Ouderkerk aan den IJssel – Rond 21.30 uur werd de brandweer van Ouderkerk gealarmeerd voor een buitenbrand bij een boerderij aan de Kerkweg in Ouderkerk aan den IJssel. De boerderij bevond zich buiten de bebouwde kom van Ouderkerk.

Buitenbrand Kerkweg met fikse rookontwikkeling

Van enige afstand was er een donkere rookpluim te zien op de Kerkweg, die opsteeg boven de weilanden achter de boerderij. Op het erf sloegen vlammen al hoog op en er was een stank te ruiken die leek op gesmolten plastic of rubber.

Stapel pijpen en hout

Naast een container achterop het erf van de boerderij had een stapel van waarschijnlijk pvc pijpen en houten planken vlam gevat. Dit zou de enorme donkere rookpluimen verklaren en de stank. De verf op een deel van de container leek al geblakerd te zijn.

Brandweer zeer snel ter plaatse op Kerkweg

De brandweer van Ouderkerk was zeer snel op de plek van de brand aanwezig en konden binnen de kortste keren beginnen met blussen. Donderdagavond is een oefenavond voor de brandweer van Ouderkerk, dus wellicht waren de manschappen nog aanwezig in de kazerne. Het vuur werd binnen een kwartier al onder controle gebracht door de brandweerploeg. De donkere rookpluimen veranderden al snel in witte rook.

Oorzaak onbekend

Waarom de stapel met pijpen en planken in de brand is gevlogen is voor nu nog onduidelijk. Voor zover te zien was er naast wat brandschade aan de container verder geen schade aan andere voertuigen of materieel. Er waren gelukkig geen mensen bij betrokken, of gewond geraakt. De brandweer is nog enige tijd bezig geweest met het uiteen halen van de stapel en nablussen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio