4.2 C
De Bilt

Financiële bijdrage Krimpenerwaard voor een activiteit in uw woonplaats

Nu het mooie weer aanbreekt, is het goed om het contact met de buurtbewoners weer aan te halen. Van een eenvoudige bijdrage als de buurtkoffie tot een uitdagend buurtfeest, of van een springkussen tot een straten-zeskamp. Of ontmoetingsprojecten zoals zomerse eettafels, een buurt-rommelmarkt of een gezamenlijke schoonmaakdag in de straat. Gemeente Krimpenerwaard stimuleert burgerinitiatieven die de wijk leuker en socialer maken en stelt daarvoor budget beschikbaar.

Woonplezier en goede contacten

“Buurtactiviteiten of dorpsactiviteiten kunnen het woonplezier in de wijk vergroten én het zorgt voor goede contacten tussen buurtgenoten”, aldus Simone van Ballegooijen van werkgroep Burgerinitiatieven in de Krimpenerwaard. “Zeker nu met het mooie weer kom je elkaar weer vaker tegen en is het goed om je buurtbewoners eens op een leuke manier te ontmoeten”. 

Bijdrage aan een mooie buurt

Elk buurtinitiatief begint met een goed idee voor uw straat of dorp. Soms ontstaat een idee spontaan tijdens een gesprek met de buurvrouw/-man of soms is er een buurtbewoner nodig die het voortouw neemt en medestanders zoekt. Hoe dan ook, het draagt bij aan een mooie buurt. Zowel individuele burgers als (vrijwilligers)organisaties kunnen een aanvraag doen, zolang het doel maar gericht is op ontmoeten en in contact komen met elkaar.

Meer informatie en aanvragen

Via een eenvoudig formulier kunt u een financiële bijdrage aanvragen voor uw activiteit. Meer informatie leest op welzijnkrimpenerwaard.com/diensten. Scrol op de pagina naar het kopje ‘Burgerinitiatieven’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio