15 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Flinke brand in opslag voor deelscooters in Capelle zorgt voor rookoverlast in Krimpen

Capelle aan den IJssel – Diverse brandweereenheden rukten vanavond rond 21.00 uur uit voor een fikse brand aan de Radarweg in Capelle aan den IJssel. Daar bleek brand te zijn ontstaan in een opslag voor de deelscooters van Felyx. Vlammen sloegen uit het dak en zijn inmiddels overgeslagen naar omliggende gebouwen. In Krimpen aan den IJssel is er overlast van dikke, zwarte rook.

Flinke brand met ontploffingen van accu’s

Getuigen spreken van meerdere ontploffingen, die waarschijnlijk veroorzaakt worden door de accu’s van de elektrische scooters. Aangezien de scooters daarnaast veel kunststof bevatten, kon er een dikke, zwarte rookwolk ontstaan, die de rivier richting Krimpen overtrok. In Capelle werden bewoners in een naastgelegen wijk opgeroepen deuren en ramen gesloten te houden.

Niet de eerste keer

In de betreffende straat zijn ook veel garages en autodealers gevestigd, die er alles aan doen hun voorraad veilg te stellen. Het pand aan de Radarstraat bleek overigens niet voor het eerst met brand te maken te hebben, want op 28 oktober was er ook al inzet nodig van hulpdiensten hiervoor. Of er mogelijk sprake is van brandstichting kan uiteraard nog niet bevestigd worden. Eerst moet het vuur meester worden en pas later zal technisch onderzoek mogelijk meer details opleveren.

Ook in Krimpen

Ook in Krimpen aan den IJssel had nog niet zo lang geleden een deelscooter vlam gevat. Ook hier is nog onduidelijk wat de oorzaak was. Of er mogelijk problemen met de accu’s kon nog niet achterhaalt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio