10.8 C
De Bilt

Formerende partijen in Krimpen presenteren bestuursakkoord ‘Samen Verschillend’

Krimpen aan den IJssel – Leefbaar krimpen, SGP en CDA preseneerden vanmiddag het bestuursakkoord met de titel Samen verschillend. Dat doen zij in De Tuyter, het symbolische Hart van Krimpen. De 3 partijen gaan voor de komende 4 jaar met elkaar aan de slag. Daarbij zoeken ze actief de samenwerking met de gehele gemeenteraad. Dus ook met de partijen die geen onderdeel van de coalitie zijn.

Het draait om samenwerken én samendoen

Ook zoeken de partijen de samenwerking met de Krimpense samenleving: de inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers. Participatie is speelt een belangrijke factor. “We trekken samen op met de inwoners, in het besef dat samenwerken de kwaliteit van oplossingen vergroot. Alleen samen kunnen we Krimpen nog mooier maken,” aldus de formerende partijen.

Titel symboliseert diversiteit in Krimpen

De titel van het bestuursakkoord symboliseert de diversiteit van de gemeente en haar inwoners. Dit wordt ook weerspiegeld in de coalitie. De 3 partijen zien juist in die diversiteit een grote meerwaarde voor de samenwerking. Bij de totstandkoming van het bestuursakkoord hebben de partijen actief gebruik gemaakt van ideeën en bijdragen van organisaties en inwoners. Hiervoor organiseerden zij 2 inloopsessies en konden inwoners ook per email input geven. Zo kregen zij waardevolle ideeën, waarvan diverse verwerkt zijn in het bestuursakkoord.

5 thema’s die specifiek aandacht krijgen

De formerende partijen noemen in het bestuursakkoord 5 thema’s specifiek die specifiek aandacht gaan krijgen. Zo staat Wonen centraal. De gemeente krijgt een nieuwe Omgevingsvisie. Verder staat de (her)ontwikkeling van het centrum, continue aandacht voor goede (lokale) zorg en ondersteuning en de duurzaamheidsagenda hoog op de agenda. Naast deze thema’s zijn er verschillende plannen die de komende periode zichtbaar worden voor Krimpenaren.

Kandidaat-wethouders

De 4 kandidaat-wethouders Kirsten Jaarsma, John Janson (beide van Leefbaar Krimpen), Hugo van der Wal (SGP) en Wubbo Tempel (CDA) gaan aan de slag met alle plannen. De gemeenteraad bespreekt op 23 juni het voorstel voor
hun benoeming. Het is de verwachting dat na bespreking van het akkoord, zij worden beëdigd tot wethouders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio