22.4 C
De Bilt

Geluidsoverlast motoren in de Krimpenerwaard aangepakt

Gemeente Krimpenerwaard wil dat iedereen die woont in de Krimpenerwaard of er te gast is, kan genieten van de omgeving. Geluidsoverlast verstoort dat genot soms helaas. Met het mooie weer neemt het aantal motoren op de weg weer flink toe. Vooral op de plattelandswegen en dijken, waar de ruimte beperkt is en huizen dicht op de weg staan, zijn motorrijders vaak te vinden in de zomer. Helaas hebben veel inwoners daardoor last van het geluid dat de veel motoren maken.

Controle op geluidsoverlast door politie: directe boete bij overschrijding geluidsnormen

Om de overlast voor omwonenden te verminderen, controleert de politie deze zomer actief met geluidsmeetapparatuur. Als uit de meting een overschrijding van de geluidsnormen wordt vastgesteld, volgt ook direct een pittige boete:

 • Motoren: tot 4 dB(A) 320 euro boete, vanaf 4 dB(A) 450 euro
 • Scooters/brommers: tot 4 dB(A) 220 euro en Vanaf 4 dB(A) 310 euro boete

Voertuig krijgt ook een WOK-melding

Bij vaststelling van de overtreding wordt er altijd bekeurd en volgt er ook altijd een WOK-melding. Een wok (wacht op keuren) is een melding op je kenteken geplaatst door de politie. Het houd in dat het voertuig niet aan de wettelijk eisen voldoet en hij herkeurd moet worden. Uiteraard zijn de kosten hiervan voor de eigenaar van het voertuig.

Spandoek motorrijders rekening met omwonenden te houden
Spandoek motorrijders rekening met omwonenden te houden – Foto: gemeente Krimpenerwaard

Spandoeken gemeente om geluidsoverlast onder de aandacht te brengen

De gemeente ondersteunt deze actie met spandoeken die bestuurders er op een vriendelijke manier op willen wijzen dat er ook mensen wonen die veel last van te hard rijden en geluid ondervinden. Met de metingen wil de gemeente Krimpenerwaard er samen met de politie voor zorgen dat de motorrijders en brommers rustiger gaan rijden en de omwonende minder overlast ervaren.

7 REACTIES

 1. Doe ook eens een meting op de Ouverturelaan in Krimpen.
  Worden hier gek van die K.. scooters en motorfietsen.
  Wat ook steeds meer voorkomt is auto’s met een klep in uitlaat, wordt je helemaal gek van.

  • Zeikerd! Ga dan op een hitje in de hei wonen . Ik woon zelf ook bij de Ouverturelaan en tuurlijk hoor je weleens uitschieters van scooters en motoren, maar om nu te zeggen dat je er gek van wordt….stel je niet zo aan,man!

 2. Zo ook aan de tiendweg, soms moet je ophouden met praten omdat je dan niet te verstaan bent, ik hoop dat ze dat ook meenemen met controle. Verderop bij de Calvijn school hebben ze geluidschermen maar wij niet, en ze hebben 2 flatgebouwen en een kerk er bij gebouwd in de 25 jaar dat wij hier wonen, geluid weerkaatst hier op.

 3. Het zijn lang niet altijd de motoren Heel veel autos met een klep in de uitlaat of brandstof inspuiting zodat de uitlaat lekker knald..

  Maar prima dat er geluidsmetingen worden gedaan.

 4. Als we(belasting betalers/bewoners) een beter leef omgeving eisen dan is voor de gemeente/overheid moeilijk moeilijk moeilijk… moet de belasting omhoog of is weer een ander uitgave dan weet ze ons te vinden. Deze probleem bestaat al jaren en het is erger geworden met de tijd, ik woon zelf aan de dijk in een 30 km zone(dorps kern) maar er is, en ik zeg heel nadrukkelijke, er is geen enkel motorrijder die ooit aan de snelheid heeft gehouden, 70 km is voor hem de norm, verder op is 60 km zone en voor hem is 100 kmpu de norm, politie heeft geen mensen en geen materiaal om te controleren en vooral geen tijd. Dit probleem heeft een streng maatregel nodig en het is om voor motorrijders en niet omwonend te verbieden om er door te rijden. Ze komen er niet om respect te tonen voor onze leef omgeving, ze komen niet om de verkeer regels en weg veiligheid te respecteren, ze komen om gewoon voor eigen vertier ten kosten van duizend inwoners langs de route die afleggen.
  In deze tijd dat de aarde aan te opwarmen is, is recreatie verkeer niet meer van deze tijd. Ja probeer maar uit te leggen aan deze Fossielen!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio