5 C
De Bilt

Eindelijk geluidsschermen langs wisselstrook Algerabrug

Krimpen aan den IJssel – De geluidsschermen langs de wisselstrook op de Algerabrug zijn eindelijk geïnstalleerd. De inwoners aan de Rotterdamseweg zullen vanaf moeten wennen aan de afname van lawaai. Niet al het geluid wordt uitgesloten door de schermen, maar zal aanzienlijk minder zijn.

Hard maken voor geluidsschermen

Onder andere Leefbaar Krimpen en Stem van Krimpen hebben zich al heel lang ingezet om die geluidsschermen gerealiseerd te krijgen voor de bewoners langs de brug. ‘Het is mooi om nu het resultaat hiervan te zien”, zo laat Wilco Slotboom-Zeedijk weten. “Voor al die bewoners die langs het drukste stukje provinciale weg van Nederland wonen, hopen wij dat het een opluchting zal zijn en zij een kerst zonder verkeersoverlast mogen ervaren.

Niet geluidsdicht

Ook Van der Elst van Leefbaar Krimpen is blij met het resultaat. “Fijn dat we dit samen met Stem van Krimpen hebben kunnen oppakken en het nu gerealiseerd is. Het grootste deel van de geluidsoverlast zal hierdoor verdwenen zijn. Voor het bandengeluid over de dilitatiegroeven in de brug kon helaas geen oplossing gevonden worden, hoewel er zeker wel proeven zijn uitgevoerd. Maar minder geluid is er zeker door de schermen”, laat Van der Elst weten.

Overlast slecht voor gezondheid

Wilco Slotboom-Zeedijk van Stem van Krimpen: “Net als we bij verschillende andere belangrijke dossiers zien, is constante geluidsoverlast aantoonbaar slecht voor de gezondheid en het welzijn van de inwoners. Meer rust is de bewoners aan de Rotterdamseweg dan ook echt gegund!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio