1.6 C
De Bilt

Gemeente en aannemers slaan handen ineen voor nieuwbouw basisschool De Ark in Bergambacht

Op 29 februari heeft de Gemeente Krimpenerwaard een overeenkomst gesloten met aannemers De Vries en Verburg en Klimaatservice Holland B.V. Samen realiseren zij de nieuwbouw van CBS De Ark en kinderopvang Royal Kids Home in Bergambacht. Het ontwerp voor de school wordt de komende maanden verder uitgewerkt. Naar verwachting begint de bouw in oktober dit jaar. 

Samenwerking in bouwteam met gemeente

Voor dit project is een bouwteam opgericht met gemeente Krimpenerwaard, De Vries en Verburg en Klimaatservice Holland B.V. Deze samenwerking zorgt ervoor dat het ontwerp en de uitvoering goed op elkaar worden afgestemd. Wethouder Ria Boere: “Ik ben blij dat we met deze partners kunnen werken aan een prachtige school voor De Ark. Een goed schoolgebouw is belangrijk voor het onderwijs en de leerlingen.”

Ondertekening bouwteam overeenkomst De Ark
Ondertekening bouwteam overeenkomst De Ark – Foto: John Wijntjes Fotografie

Gedeeltelijke renovatie en nieuwbouw

Een deel van het oudste gedeelte van de school wordt behouden, dit is nog in goede staat. Het nieuwere aangebouwde deel wordt gesloopt en vervangen door een nieuw gebouw dat goed past bij het gerenoveerde oude deel. De Internationale Schakelklas (ISK) krijgt ook weer een plek in het nieuwe gebouw.

Leerlingen verhuizen tijdelijk

Aan de Dijklaan komt een tijdelijk schoolgebouw. De leerlingen van OBS Kiezel en Kei verhuizen hier in het nieuwe schooljaar naar toe. Zo kunnen de leerlingen van De Ark en de kinderopvang tijdelijk gebruikmaken van de huidige school van Kiezel en Kei. Naar verwachting is het nieuwe schoolgebouw voor De Ark in het najaar van 2025 klaar. Zodra de leerlingen van De Ark teruggaan naar hun nieuwe school, begint de start van de bouw van Kiezel en Kei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio