19 C
De Bilt
donderdag, 18 augustus 2022

Wat is er in de gemeente Krimpen aan den IJssel toch aan de hand?

Wat is er toch aan de hand in de Gemeente Krimpen aan den IJssel? Die vraag stelden omwonenden aan de Kerkdreef zich onlangs weer. “Opiniepanel: geen draagvlak afsluiting afrit Algerabrug – 81% tegen” (15 dec 2021) en “College Krimpen schoffeert woordvoerder Actiegroep Oud Krimpen” (3 dec 2021).

Opnieuw ‘overvaltactiek’ van de gemeente

Onlangs kregen de omwonenden van de Kerkdreef in Krimpen, plotseling een brochure in de bus over de verbouwplannen van de gemeente. “Ze willen dit piepkleine stukje land vol gaan proppen met woningen en appartementen. Daarop konden we 14 dagen reageren. En dat in december”, laat één van hen nog steeds verbaasd weten.

Nauwelijks tijd voor degelijk bezwaar

Tijdens de presentatie is aangegeven dat de plannen over ca. 2 maanden min of meer definitief worden. “Is dit het nieuwe respectloze normaal? – Dat bewoners niets horen tot zogenaamde concepten eigenlijk al in kannen en kruiken zijn? Dat plannen er op deze niet zo frisse manier door gedrukt worden? Dat de focus van de presentatie voornamelijk gericht is op voorgenomen plannen en nagenoeg niet op het effect van deze plannen op huidige bewoners?”, allemaal vragen waarmee omwonenden aan de Kerkdreef worstelen.

“Het staat niet in verhouding met elkaar”

omwonenden Kerkdreef

Volgens omwonenden is het zo verbazingwekkend, omdat zij juist het meeste belang hebben bij een goede voorlichting door de gemeente en inspraak bij de inrichting. Graag willen zij hun bezwaren aan de gemeente kenbaar maken over het te grote aantal woningen, die met 12 meter nokhoogte niet in verhouding staan tot de beschikbare grondoppervlakte.

Wethouder Duurzaamheid ‘geen tijd’; beloofde inspraak lijkt loze belofte

De omwonenden aan de Kerkdreef probeerden een afspraak te maken bij de verantwoordelijke wethouder, maar kunnen niet eerder terecht dan 10 januari, 3 dagen voordat de “informele” raadscommissie op 13 januari gepland staat! Voor die tijd is de wethouder niet beschikbaar. De beloofde inspraak lijkt dan ook alleen op papier te bestaan.

Twee omwonenden wonen al bijna 30 jaar aan de Kerkdreef. “Dat wij ons moeten gaan aanpassen aan nieuwe bewoners en hun plannen i.p.v. andersom is aan ons niet uit te leggen!”, besluiten zij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio