2.1 C
De Bilt

Gemeente Krimpen blij met nieuwbouw van Groeiplaneet

Krimpen aan den IJssel, 22 juli 2019 – Vandaag tekende de wethouder van onderwijs, Arjan Neeleman van de gemeente Krimpen aan den IJssel en Mini Schouten, voorzitter CvB BLICK op onderwijs een overeenkomst waarin de nieuwe koers wordt bepaald voor obs De Groeiplaneet. De Groeiplaneet krijgt een nieuw gebouw op 1 locatie waarin boven- en onderbouw worden samengevoegd. Hiermee wordt een langgekoesterde droom van ouders en besturen gerealiseerd. 

De Groeiplaneet wordt multifunctioneel

Het nieuwe gebouw wordt een Kindcentrum, waarin De Groeiplaneet en kinderopvang samenkomen. De locatie voor dit nieuwbouwproject wordt nog nader bekeken. Met de komst van het nieuwe gebouw komt er een einde aan de twee verouderde gebouwen van de school aan de Berk en de Wielerbaan. 

Nieuwbouw beste oplossing

De gemeente Krimpen aan den IJssel en BLICK op onderwijs zijn al geruime tijd in gesprek over de huisvesting van de school. Na onderzoek bleek dat nieuwbouw een duurzamere oplossing voor de langere termijn oplevert. Met de overeenkomst komt er duidelijkheid voor omwonenden, ouders en leerlingen van De Groeiplaneet. Een lid van de MR sprak enthousiast namens de gehele MR Groeiplaneet: ‘De MR is blij met de steun van het college van B&W en hoopt dat er spoedig meer duidelijkheid komt over de locatie en de planning van het nieuwe gebouw van De Groeiplaneet’.  

Groeiplaneet ontstaan uit fusie

Obs De Groeiplaneet is een school voor openbaar basisonderwijs en heeft ongeveer 300 leerlingen. De school is ontstaan uit een fusie van obs De Fontein en obs De Paperclip. Beide schoolgebouwen zijn sinds de fusie nog steeds in gebruik. De samengevoegde school is onderdeel van BLICK op onderwijs, een stichting voor openbaar onderwijs in Capelle aan den IJssel en Krimpen aan den IJssel. Dagelijks onderwijzen zij ruim 4000 leerlingen. 

Integraal Huisvestingsplan

De gemeente Krimpen aan den IJssel heeft vernieuwing van onderwijshuisvesting als speerpunt. Deze zomer is dit tot uiting gekomen in een concreet Integraal (onderwijs-) Huisvestingsplan (IHP). Het IHP wordt in september aan de gemeenteraad voorgelegd. Binnen dit plan is plaats voor ontwikkelingen op het terrein van verduurzaming, energietransitie en integrale kindcentra. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio