14 C
De Bilt
dinsdag, 9 augustus 2022

Gemeente Krimpenerwaard gaat vergaderen in Alphen aan de Rijn

Krimpenerwaard – Het gemeentehuis van www.alphenaandenrijn.nl wordt na de zomer de fysieke vergader ruimte voor de gemeente Krimpenerwaard. Dit heeft een ruime meerderheid van de fractievoorzitters gisteren besloten. De raadzaal in Lekkerkerk is niet groot genoeg om met 31 raadsleden, 7 collegeleden, griffie en ambtelijke ondersteuning voldoende afstand te houden.

Geen geschikte of beschikbare locaties

Er zijn dichterbij geen geschikte en beschikbare locaties gevonden. Zo zijn bijvoorbeeld gymzalen inmiddels weer in gebruik voor het beoefenen van sport. Op andere locaties moet de techniek telkens worden opgebouwd en weer afgebroken, in het gemeentehuis in Alpen aan de Rijn is dit niet nodig.

Ver weg niet beste alternatief

Eenmansfractie Waard18 is teleurgesteld in het besluit helemaal naar Alphen aan den Rijn te gaan. Fractievoorzitter Wisja Pannekoek van Waard18 legt uit: “Er zijn voldoende digitale alternatieven beschikbaar. Dat is misschien niet ideaal, maar nu worden er honderden kilometers extra gereden. Dat past wat mij betreft niet in een tijd waar we allemaal bezig zijn met het klimaat”.

Nog twee vergaderingen in de Drie Maenen

De gemeenteraad van de Krimpenerwaard heeft de afgelopen maanden reeds ervaring opgedaan met het houden van online vergaderingen. De raadsvergaderingen van 14 en 15 juli zullen in sporthal de Drie Maenen worden gehouden. Waard18 heeft bezwaar geuit tegen de kosten die deze fysieke vergaderingen in Alphen aan den Rijn met zich meebrengen. Deze kosten vervallen grotendeels bij het houden van digitale vergaderingen.

We zijn het Europese parlement toch niet?

Commissievergaderingen zullen fysiek gaan plaatsvinden in het gemeentehuis te Lekkerkerk. Elke fractie mag daar met één lid plaatsnemen in de raadzaal. Op die manier kan de 1,5 meter afstand in acht genomen worden. Pannekoek vergelijkt de verhuizing naar Alphen met die van het Europees parlement tussen Brussel en Straatsburg: “Zonde van ieders tijd, geld en nog slecht voor het milieu ook. Ik had zelf gekozen voor het voorlopig voortzetten van de digitale vergaderingen”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio