Gemeente Krimpenerwaard wil zondagsopening van supermarkten

Krimpenerwaard – De nieuwe economische werkelijkheid heeft ook de gemeente Krimpenerwaard bereikt. De nieuwe coalitie wil dat alle supermarkten in de fusiegemeente op zondag open mogen. Dat zal voortaan van 13.00 tot 17.00 uur mogelijk moeten worden, waarbij het aan de ondernemer zelf om te besluiten of deze wel of niet open wil.

Ook ChristenUnie voor opening

Opvallend is in de nieuwe coalitie naast Gemeente Belang Krimpenerwaard, VVD en D66 ook de ChristenUnie zitting heeft. De SGP is naar de oppositie verbannen en kan haar starre koers op het gebied van zondagsrust niet langer meer opdringen. De ChristenUnie vaart een meer open en vrijzinnige koers op dit gebied.

Rekening gehouden met kerkgang

Omdat winkels pas om 13.00 uur open mogen, wordt toch rekening gehouden met de kerkgang. In omliggende gemeenten zijn de supermarkten gewoon open op zondag, wat nadelig is voor de omzet van ondernemers in de Krimpenerwaard. Ook zal het aantal koopzondagen dat al bestaat voor Haastrecht en Schoonhoven worden uitgebreid naar 18 keer per jaar.

Krimpen aan den IJssel blijft achter

Vreemd genoeg is de grote uitzondering van omliggende gemeenten nog de gemeente Krimpen aan den IJssel, terwijl deze zich juist heeft verbonden aan de stadsregio Rotterdam. De invloed van de SGP is hier ondanks twee grote lokale partijen dan ook nog erg groot. Wel moet gezegd worden dat hier nog geen nieuwe coalitie gevormd is op het moment van schrijven.

Belangen wegen

De burgemeester mag met de Zondagswet in de hand zelf bepalingen vaststellen voor sluitingstijden van evenementen. De coalitie wil nu ook dat evenementen tot 2 uur ’s nachts door kunnen gaan.

Verlenging openingstijden horeca
Waar er eerst verschillende openingstijden voor de horeca golden in de verschillende kernen, zal nu een eenduidig beleid worden gevoerd. Horeca mag tot 5 uur in de ochtend open blijven. Nieuwe bezoekers mogen echter maar tot 1 uur ’s nachts naar binnen.
© Regio Online

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img