-2.1 C
De Bilt

Gemeente ondertekent contract met stichting leergeld

Krimpen aan den IJssel – Op donderdag 24 mei heeft wethouder Jaap Blankenberg van Gemeente Krimpen aan den IJssel een contract ondertekend met Stichting Leergeld Capelle. Stichting Leergeld was bij de ondertekening vertegenwoordigd door de voorzitter de heer Wim de Bruin, de secretaris de heer Paul van der Eijnden en de coördinator mevrouw Yolande Holleboom. Het contract met Stichting Leergeld Capelle is een maatregel die zorgt dat de kinderen uit gezinnen met lage inkomens uit Krimpen aan den IJssel meer ondersteuning krijgen.

Hulp voor kinderen van 4 tot 17 jaar

Stichting Leergeld zet zich in voor schoolgaande kinderen van 4 tot en met 17 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen (maximaal 120% van het bijstandsinkomen), die daardoor niet mee kunnen doen met hun leeftijdgenootjes. Ouders of verzorgers van deze kinderen kunnen een beroep doen op hulp van Stichting Leergeld als zij activiteiten voor hun kinderen niet kunnen betalen. Bijvoorbeeld activiteiten voor kinderen in het onderwijs, zoals schoolreisjes. Ook geldt het voor activiteiten op het gebied van sport, cultuur of welzijn, zoals verstrekken van fietsen, computers, muziekles of lid worden van een vereniging. Stichting Leergeld schenkt geen geld maar betaalt aan scholen, verenigingen en winkels.

De stichting bekijkt altijd eerst of cliënten alle andere voorzieningen van de gemeente hebben gebruikt. Ouders of verzorgers kunnen een aanvraag doen via de website www.leergeld.nl/capelle of per email via info@leergeldcapelle.nl. Ook kunnen ze via het telefoonnummer (010) 442 63 95 contact opnemen met Stichting Leergeld.

Nieuwe naam voor de stichting

Stichting Leergeld is een landelijke samenwerking van 100 lokale stichtingen. De gemeente Krimpen aan den IJssel heeft een contract getekend met Stichting Leergeld Capelle. Nu ook de gemeente Zuidplas en de gemeente Krimpen aan den IJssel aangesloten zijn, krijgt de stichting per 1 augustus een nieuwe naam: Stichting Leergeld Hollandsche IJssel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio