3.6 C
De Bilt

Gemeente gaat tijdelijk servicepunten in bibliotheken openen

De gemeente Krimpenwaard start begin volgend jaar als proef met twee servicepunten in de bibliotheken in Schoonhoven en Lekkerkerk. De servicepunten zijn een aantal uren per week geopend. Na twee maanden wordt de proef geëvalueerd. Er wordt dan bekeken of de proef verlengd wordt.

Servicepunten: dienstverlening dichtbij

 “Het doel van deze proef is om te onderzoeken of inwoners behoefte hebben aan servicepunten in de grotere kernen”, vertelt Pascal van der Hek, wethouder dienstverlening. “We gaan bekijken wie van de service gebruik maakt en welke soort vragen er gesteld worden”, aldus de wethouder. “Door het inrichten van servicepunten dichtbij onze inwoners zorgen wij voor een betere bereikbaarheid. Inwoners kunnen bij deze punten op een laagdrempelige manier hun vragen stellen aan de gemeente.”

Geen paspoort of rijbewijs

Bij het servicepunt kunnen inwoners terecht voor meldingen over de openbare ruimte of vragen over bijvoorbeeld vergunningen, subsidies of projecten. Het is niet mogelijk om bij deze punten een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs aan te vragen of af te halen. Dit komt door de hoge veiligheidseisen die daaraan gesteld worden. “Paspoorten en identiteitskaarten zijn tegenwoordig 5 tot 10 jaar geldig”, legt wethouder Van der Hek uit. “Inwoners hoeven daarvoor al minder vaak naar het gemeentekantoor te komen. Ook worden reisdocumenten desgewenst thuis bezorgd.” Sinds kort is het ook mogelijk om een rijbewijs digitaal te verlengen.

Informatiepunt Digitale Overheid

De servicepunten van de gemeente zijn een aanvulling op de al bestaande Informatiepunten Digitale Overheid (IDO) in de bibliotheken. Eind vorig jaar is in de bibliotheken in de Krimpenerwaard gestart met de

IDO’s. Deze informatiepunten zijn bedoeld voor mensen die moeite hebben met digitale dienstverlening en vragen hebben over het zaken doen met de overheid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio