17.2 C
De Bilt

Gemeenten4GlobalGoals vlag gehesen door leerlingen en wethouder Wubbo Tempel

Krimpen aan den IJssel – Vanochtend werd om 10.30 uur de Gemeenten4GlobalGoals vlag gehesen door wethouder Wubbo Tempel. Dit deed hij samen met groep 8 leerlingen van basisscholen De Groeiplaneet en Het Octaaf. De Gemeenten4GlobalGoals vlag is onderdeel van de Sustainable Development Goals (SDG’s) Vlaggendag, een wereldwijd gebeuren.

Ontwikkelingsagenda van de VN

De 17 internationale doelen zijn vastgesteld door de Verenigde Naties (VN). Nadat in 2015 de millenniumdoelstellingen vervielen, werd in 2016 een nieuwe, wereldwijde en duurzame ontwikkelingsagenda opgesteld tot 2030. Het zijn de 17 wereldwijde doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Voor de 17 doelstellingen zijn er maar liefst 169 onderliggende zaken om deze doelen te kunnen behalen. De lidstaten van de VN moeten zelf zorgen voor vertaling in nationaal beleid.

17 doelen

 1. Geen armoede
 2. Geen honger
 3. Goede gezondheid en welzijn
 4. Kwaliteitsonderwijs
 5. Gendergelijkheid
 6. Schoon water en sanitair
 7. Betaalbare en duurzame energie
 8. Eerlijk werk en economische groei
 9. Industrie, innovatie en infrastructuur
 10. Ongelijkheid verminderen
 11. Duurzame steden en gemeenschappen
 12. Verantwoorde consumptie en productie
 13. Klimaatactie
 14. Leven in het water
 15. Leven op het land
 16. Vrede, justitie en sterke publieke diensten
 17. Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Gemeenten4GlobalGoals

Met het hijsen van de vlag zet de gemeente Krimpen aan den IJssel, samen met de leerlingen, zich in voor het realiseren van deze doelen op lokaal niveau. Hierbij zet Krimpen zich vooral in op armoedebestrijding en klimaat. Wethouder Wubbo Tempel: “Deze doelen zijn voor ons als gemeente lokaal aan te pakken. Vooral armoedebestrijding vind ik heel belangrijk. Vaak verborgen armoede in gezinnen met lage inkomens, maar ook schuldenproblematiek kan een rol spelen. Dan kan vroegsignalering een goed instrument zijn. Maar voor alle doelen geldt dat wij in meer of mindere mate ons daar als gemeente ook voor in zullen zetten. Het gaat eigenlijk in alle gevallen om gelijkheid, op welke wijze en welk niveau dan ook!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio