3.2 C
De Bilt

Gemeenteraad start zoektocht naar nieuwe burgemeester voor Krimpen aan den IJssel

De Krimpense gemeenteraad start de werving van een kroonbenoemde burgemeester op. De 8 fractievoorzitters spraken daar deze week over met de commissaris van de Koning in Zuid-Holland Jaap Smit. Na het tijdelijk stopzetten van de procedure in september 2023 is de unanieme wens om dit jaar een nieuwe burgemeester te zoeken en te vinden.

Een commissie uit de gemeenteraad stelt de komende maanden een profielschets op. Met deze profielschets krijgen kandidaten een goed beeld van de gemeente. Ook wordt daarin duidelijk wat de gemeente verwacht van een nieuwe burgemeester.

Vertrouwenscommissie gemeenteraad

Reinier Cornet, voorzitter van de vertrouwenscommissie, benadrukt het belang dat inwoners meedenken over het profiel: “Krimpen zoekt een nieuwe burgemeester van en voor alle inwoners. De komende tijd gaan we op verschillende manieren Krimpenaren vragen om hun mening. Dat helpt ons en kandidaten in de zoektocht naar de ideale match.”

Nieuwe burgemeester begin 2025 verwacht

Het zoeken naar een burgemeester duurt ongeveer 9 maanden Dat is de tijd vanaf het schrijven van een profiel tot de installatie van de kroonbenoemde burgemeester. Na het vaststellen van de profielschets op 26 juni start de sollicitatieprocedure. Uiteindelijk wordt de burgemeester bij Koninklijk Besluit benoemd.

De nieuwe burgemeester volgt Jan Luteijn op, die sinds 6 maart 2023 waarnemend burgemeester is van Krimpen aan den IJssel. De installatie van de nieuwe burgemeester is beoogd voor januari volgend jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio