4.1 C
De Bilt

Gemeenteraad Krimpen steunt DCV met 3,7 miljoen euro bij vernieuwing sportcomplex

De gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel stemt in met het voorstel om voetbalvereniging DCV (Door Combinatie Verkregen) financieel te ondersteunen bij het vernieuwen van het complex. De gemeente verstrekt een lening van ruim 2 miljoen euro. Daarnaast koopt de gemeente de grond van het complex van de vereniging voor ongeveer 1,7 miljoen euro. Met dit budget, aangevuld met ruim een miljoen euro aan rijkssubsidie, heeft de voetbalvereniging financieel ruimte om vernieuwing van he sportcomplex Waalplantsoen zelf vorm te geven.

Wethouder Sport, Kirsten Jaarsma, is blij met het besluit van de gemeenteraad. “DCV is een belangrijke partner in ons sport- en beweegaanbod. De club is 1 van de grootste verenigingen van Krimpen. Er lopen al meer dan 15 jaar gesprekken tussen de gemeente en de club over het vernieuwen van de accommodatie. Ik ben ontzettend trots dat het nu echt gelukt is! Deze stap is ontzettend belangrijk voor de toekomst en vitaliteit van de club. Een stap die best historisch genoemd mag worden.”

Budget voor volledig zelf ‘financieren’ van nieuwbouw door DCV is er niet

Er werd daarom een lening aangevraagd bij de gemeente. “Op basis van ons beleid verlangen we van verenigingen dat ze financieel verantwoordelijk zijn voor de gebouwen op hun sportcomplex. Alle opties hiervoor zijn met DCV onderzocht. Daaruit bleek dat dit de enige manier is om vernieuwing mogelijk te maken. We zijn erg blij dat we DCV hiermee in staat kunnen stellen de vernieuwing nu écht te realiseren.”, aldus wethouder Jaarsma.
De gemeenteraad besloot tot slot om ook budget beschikbaar te stellen voor het vervangen van de toplaag van kunstgrasvelden 3 en 4.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio