20 C
De Bilt

Ontwerp gemeentevlag Krimpenerwaard door mevrouw H. Rikkoert

De gemeenteraad heeft vanavond woensdag 22 december de officiële gemeentevlag voor de gemeente Krimpenerwaard vastgesteld.

Winnaar ontwerpwedstrijd gemeentevlag

Het ontwerp van de vlag is van mevrouw H. (Hillegonda) Rikkoert uit Schoonhoven. Zij is de winnaar van de ontwerpwedstrijd die eind 2019 uitgeschreven werd. De gemeenteraad van Krimpenerwaard deed daar destijds een oproep voor omdat Krimpenerwaard een van de weinige gemeenten in Nederland was die – na herindeling – nog geen eigen gemeentevlag had.

Mevrouw Rikkoert gebruikte voor haar ontwerp de kleuren en symbolen uit het gemeentewapen. Na goedkeuring van het ontwerp door het college van B&W heeft de Hoge Raad van Adel ( HRvA) het ontwerp beoordeeld en goedgekeurd. De vlag kan nu opgenomen worden in het officiële Nederlandse Vlaggenregister.

Gezamenlijke identiteit

De vlag is er voor alle inwoners. Aan iedere gevel kan hij straks wapperen. Een gemeentelijke vlag staat symbool voor de gezamenlijke identiteit van de Krimpenerwaard. Het bevordert het gevoel van saamhorigheid. We hopen dan ook dat hij straks aan heel veel gevels wappert.

Nieuwe Gemeentevlag Krimpenerwaard(
Nieuwe Gemeentevlag Krimpenerwaard(©)

Lange weg door coronamaatregelen

23 inwoners deden mee aan de ontwerpwedstrijd. Er waren prachtige kleurrijke ontwerpen bij maar helaas voldeden maar een paar ontwerpen aan de hoge eisen die de HRvA stelt aan een officiële gemeentevlag. Een jury onder leiding van oud-burgmeester Th. Bakkers – kon zich vanwege coronamaatregelen, pas zomer 2021 over de mooie en moeilijke klus buigen.

De jury bestond verder uit een vertegenwoordiger van de Stichting Cultuurhistorisch Overleg Krimpenerwaard, de Vakschool, Ondernemerskring Krimpenerwaard en Krimpenerwaard partners.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio