9.9 C
De Bilt

Generator voor Oekraïne namens gemeente Krimpenerwaard

Krimpenerwaard – Gemeente Krimpenerwaard biedt de inwoners van Oekraïne een goed werkende generator Atlas Copco aan. Door de aanhoudende aanvallen op de infrastructuur en de energievoorziening is er in Oekraïne grote behoefte aan aanvullende mogelijkheden om energie op te wekken.

Generator met boodschap voor ‘thuis’

Vandaag reed er een auto met aanhangwagen met deze generator erop langs de gemeentelijke opvanglocaties van Oekraïeners in Krimpenerwaard. De aanwezige Oekraïeners kregen daar de mogelijkheid om hun boodschap op de generator te schrijven.

Wethouder Wassink was hierbij aanwezig en schreef de boodschap namens het college op het aggregaat. Daarna werd de aanhangwagen vervoerd naar het inzamelpunt van de Stichting De Leeuw Kyiv in Mijnsheerenland. Zij zorgen ervoor dat het apparaat op een goede plaats terecht komt in Oekraïne.

Stichting De Leeuw Kyiv

Nederlandse ondernemers die door de oorlog Oekraïne hebben moeten verlaten, hebben hun krachten gebundeld in Stichting De Leeuw Kyiv; een stichting ooit opgezet om Nederlandse taal- en cultuuronderwijs te stimuleren, maar nu volledig gericht op humanitaire hulp. Elke dag vertrekken er uit Nederland vrachtwagens met humanitaire goederen naar alle uithoeken van Oekraïne.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio