1.4 C
De Bilt

Gemeente in gesprek met inwoners over toekomstig energiebeleid

Krimpenerwaard – De gemeente Krimpenerwaard organiseert twee inwonersbijeenkomsten en een online bijeenkomst over het thema Duurzaamheid in het algemeen en de Regionale Energie Strategie (RES) in het bijzonder.

Inwonersbijeenkomsten Duurzaamheid

Afspraken uit het Nationaal Klimaatakkoord krijgen zichtbaar effect op het woon- en leefklimaat in de Krimpenerwaard. In de toekomst zal de manier waarop wij energie opwekken veranderen. Hoe deze veranderingen er uit gaan zien, is nog niet duidelijk. Daarover gaat de gemeente graag in gesprek tijdens de bijeenkomsten. Ook zullen diverse mogelijkheden voor het verduurzamen van de eigen woning aan bod komen. Hoe kun je besparen op gas, water en elektriciteit, welke maatregelen helpen bij het isoleren van je huis en zijn zonnepanelen echt zo effectief?

Inwoners worden van harte uitgenodigd om hierover mee te denken, mee te praten en ideeën en suggesties te delen.

Online bijeenkomst Duurzaamheid

Naast deze inwonersbijeenkomsten organiseert de gemeente Krimpenerwaard ook een online bijeenkomst (webinar) over Duurzaamheid op donderdag 17 september 2020 om 20.00 uur. In één uur tijd worden kijkers meegenomen van buiten (energielandschap) naar binnen (verduurzamen van de eigen woning). Diverse sprekers schuiven aan tijdens deze interactieve, online bijeenkomst. Ook hebben kijkers de mogelijkheid om direct vragen te stellen die tijdens de uitzending behandeld kunnen worden.  

Overzicht data en locaties

Vanwege maatregelen rondom COVID 19 worden diverse, kleinschalige, sessies van anderhalf uur georganiseerd. Vooraf aanmelden is verplicht en kan via de website www.duurzaamkrimpenerwaard.nl

Inwoners zijn van harte welkom op:

Zaterdag 12 september – Zalencentrum De Waard, Meidoornstraat 7, Bergambacht

  • 10.00 – 11.30 uur
  • 11.45 – 13.15 uur
  • 13.30 – 15.00 uur

Vrijdag 18 september – De Drie Maenen, Abelenlaan 1A, Ouderkerk aan den IJssel

  • 16.00 – 17.30 uur
  • 17.45 – 19.15 uur
  • 19.30 – 21.00 uur

Het webinar is te volgen op donderdag 17 september vanaf 20.00 uur via de website www.duurzaamkrimpenerwaard.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio