8 C
De Bilt

Om geweld tegen vrouwen te stoppen hijst Wethouder van der Wal de ‘Orange the World’ vlag

Krimpen aan den IJssel – Wethouder Hugo van der Wal (portefeuillehouder Sociaal Domein) hees op maandag 27 november de ‘Orange the World’-vlag tegen geweld tegen vrouwen. Het klokkunstwerk aan het Raadhuisplein licht in deze periode ook oranje op. En de fontein aan de Nieuwe Tiendweg/Burgemeester Aalberslaan kleurt oranje.

Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 novembe. Dit duurt tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie.

Iedereen kan helpen geweld te voorkomen!

Het thema van dit jaar is daarom “Veiligheid, overal en altijd”. Geweld tegen vrouwen en meisjes zien we terug op allerlei plaatsen. Op straat, bij het uitgaan, op het werk, op de sportclub, in cyberspace, in het openbaar vervoer, in het onderwijs, in de zorg, in studentenverenigingen, op festivals, op het strand, achter de voordeur en op alle andere
plekken waar mannen en vrouwen, jongens en meisjes elkaar ontmoeten. Van seksuele intimidatie tot femicide.

Met dit thema willen we de bewustwording vergroten

Verschillende vormen van geweld vindt niet alleen achter de voordeur en op straat plaats. Het komt overal in de samenleving voor. Iedereen kan hierbij helpen. Kijk bijvoorbeeld niet weg als u iets ziet gebeuren tussen collega’s op uw werk. Of ga ertussen staan wanneer u ziet dat iemand geïntimideerd wordt in de metro. Ziet u intimidatie van iemand op sociale media? Een steunend bericht kan helpen! Ook het melden van grensoverschrijdend gedrag
door een teamgenoot op de sportclub helpt.

Er zijn honderden manieren waarop je #medestander kunt zijn in je dagelijks leven Als iedereen #medestander wordt in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes in hun dagelijks leven, dan kunnen we met elkaar geweld de wereld uit helpen. Iedereen kan meewerken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio