16.3 C
De Bilt

Geweldig Zomerconcert Crescendo met vol marktplein

Krimpen aan de Lek – Op zaterdag 1 juli gaf Crescendo een geweldig zomerconcert op het plein voor het Cultuurhuis. Al ruim voor de aanvang kwamen mensen om een plekje te claimen met een eigen stoel, of met een stoel die men ter plekke kon huren. De verwachtingen waren hoog en het weer werkte ook mee. Met een fris windje bleef het de hele avond toch droog, waardoor er nog meer genoten kon worden van de muziek.

Bewoners van enkele huizen aan het plein hadden hun balkon versierd, wat het geheel een nog feestelijker tintje gaf. Onder groot applaus kwamen de muzikanten van het Symfonisch Blaasorkest van muziekvereniging Crescendo naar hun feestelijk versierde plek op het plein. Daarna kwam dirigent Michael Engelbrecht om de leiding te nemen over de muzikale noten. Na de eerste tonen werd het muisstil op het plein. Iedereen ging al snel mee in de muziek en genoot ervan.

Foto: © Regio Online – Joke Rietveld

Zomerconcert met zangeressen

Halverwege het concert kwamen Isa Hartmans (12 jaar) en Marieke Krijgsman naar voren om te zingen. Beide hebben prachtige stemmen. Isa wil verder in de muziek en gaat daarvoor een opleiding doen. Het talent en wat ervaring heeft zij al, Isa heeft al vaker opgetreden. Zo trad zij o.a. vorig jaar met Kerstliedjes op in wijn- en tapasbar Wine o’clock.

Tijdens de pauze werden zoals gewoonlijk bij concerten van het SBO Crescendo,  loodjes verkocht waar men mooie prijzen mee kon winnen die gesponsord waren door de winkeliers. De loodjes werden goed verkocht. En men kon drinken kopen, dat door Grand Café Siep werd verzorgt. Ook bij de andere horeca kon met nog even lekker een ijsje halen of wat te eten halen.

Ook werden foldertjes uitgedeeld waar mee men donateur kan worden van Crescendo. Dit concert was voor het publiek gratis, maar het SBO heeft wel kosten die betaald moeten worden.

Muziek “smooth” gespeeld

Uiteraard oefent het SBO regelmatig voor de concerten, maar er werd zaterdag bij het zomerconcert wel heel “smooth” gespeeld. Alsof het totaal geen moeite koste gleden de muzieknoten uit de instrumenten. Michael Engelbrecht stuurde het geheel dan ook op zijn speciale manier bijna dansend aan.

Vacatures SBO

Het SBO Crescendo is altijd op zoek naar enthousiaste muzikanten of muzikanten ‘in wording’ die het leuk zouden lijken om zich bij de vereniging aan te sluiten.
Wie na het geweldige zomerconcert ook zin heeft gekregen om een muziekinstrument te gaan spelen, of wanneer je al een instrument bespeeld en eens mee wil doen met een concert kan altijd contact opnemen met Crescendo.

Meer foto’s vindt u hier>>>

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio