16.3 C
De Bilt

Gezamenlijk concert jeugdige muzikanten uit de Krimpenerwaard op 14 oktober 2023

Muziekvereniging Excelsior heeft het initiatief genomen om jeugdige muzikanten samen te laten optreden tijdens haar 130-jarig jubileumconcert op zaterdagavond 14 oktober 2023 in Ouderkerk aan den IJssel. Met het gezamenlijke optreden wil Excelsior jongeren die een muziekinstrument bespelen met elkaar in contact brengen, want samen muziek maken is leuker en gezelliger dan alleen.

Alle muzikanten tot 25 jaar uit Krimpenerwaard uitgenodigd om mee te doen

Via haar zusterverenigingen in de Krimpenerwaard heeft Excelsior de jeugdleden van deze verenigingen benaderd, maar ook jeugdigen t/m 25 jaar die geen lid zijn en dwarsfluit, klarinet, trompet, saxofoon, hoorn, trombone, tuba, slagwerk of een ander muziekinstrument bespelen dat in een harmonie-, fanfareorkest of brassband zijn van harte welkom om mee te doen.

Voor het optreden zijn de volgende bekende muziekstukken uitgekozen: Sofia van Álvaro Soler, Can’t stop the feeling, African Alleluia, Clap your hands and Stamp your feet en Circle of Life (uit de musical The Lion King). Natuurlijk zal ook het harmonieorkest van Excelsior voor een afwisselend optreden zorgen tijdens het jubileumconcert.

Gezamenlijk jeugdconcert op 14 oktober

Op zaterdagmiddag 14 oktober 2023 is er van circa 15:30 tot 17:30 uur een grote generale repetitie gepland onder leiding van Excelsiors dirigent Jesse Zandee, waarna er samen gegeten wordt en dan ‘s avonds vanaf 19:30 uur het concert in de Grote zaal van De Drie Maenen. Ook zijn er repetities op de maandagen 18 en 25 september en 2 en 9 oktober van 18:30 tot 19:15 uur. Meedoen is gratis.

Het gezamenlijke jeugdconcert wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het VSB-fonds. Meer informatie en aanmelden via Excelsiors website: www.excelsiorouderkerk.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio