10.1 C
De Bilt
zaterdag, 25 maart 2023

Gouds Muziektheater en muziekvereniging Excelsior samen op de planken in Ouderkerk

Ouderkerk aan den IJssel – Op maandagavond 20 februari 2023 was de eerste gezamenlijke repetitie van het Gouds Muziektheater en het harmonieorkest van Excelsior voor de muzikale komedie die zij op 22 april 2023 gaan opvoeren in de Grote zaal van De Drie Maenen.

Avondvullende komedie vol muziek

Deze avondvullende muzikale komedie gaat over een harmonieorkest dat op zoek is naar een nieuwe dirigent. Maar dat is niet alles, want deze nieuwe maestro komt een misdaad op het spoor en wordt vermoord. Hoe is het gekomen? Wie heeft het gedaan? De concurrent? Iemand van het harmonieorkest? De penningmeester? De producer? De inspecteur lost het op en na een spannende ontknoping wordt de dader gearresteerd. Kortom: het verhaal van De Mislukte Maestro is een eigentijds komisch misdaadmysterie zoals dat door Agatha Christie geschreven had kunnen worden.

Spelen op instrumenten en op de planken

De leden van muziekvereniging Excelsior zorgen niet alleen voor de muzikale begeleiding maar spelen zelf ook mee. Bekende melodieën uit musicals zoals Pirates of Penzance, Beauty and the Beast, Westside Story, Cerantola, Oklahoma en Frau Luna zijn voor de voorstelling bewerkt voor harmonieorkest en van nieuwe teksten voorzien.

Repetitie Muzikale Maestro op toneel – Foto: Harmonievereniging Excelsior

Tijdens deze eerste gezamenlijke repetitie werd een aantal belangrijke liedjes geoefend, zoals IJselijke kreten (originele titel: Kriminal Tango) en Wat te doen met Theodoor? (originele titel: Things are seldom what they seem). Ook oefende het harmonieorkest met twee dirigenten tegelijk: haar echte dirigent Jesse Zandee en mislukte maestro Theodoor van Noorwegen die op geheel eigen wijze het orkest dirigeerde.

De voorstelling op zaterdag 22 april 2023 begint om 20 uur en de toegang is gratis. Meer informatie: www.excelsiorouderkerk.nl en op facebook/instagram (Gouds Muziektheater, ExcelsiorOuderkerk).

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio