19.2 C
De Bilt

Gratis cursus ‘Grip op je knip’ start op 25 september

Krimpenerwaard – Na de succesvolle eerste editie, start op woensdag 25 september wederom de gratis cursus ‘Grip op je knip’. Voor niet iedereen is het eenvoudig om een (persoonlijke) financiële administratie te maken en bij te houden. En ook als je het wel op orde hebt, kun je soms toch voor verrassingen komen te staan. De gemeente Krimpenerwaard en Kwadraad Maatschappelijk Werk hebben een cursus ontwikkeld ‘Grip op je knip’.

Tijdens deze gratis cursus worden tips gedeeld over het nut van een goede, financiële administratie. Wanneer de financiën op orde zijn gebracht in een overzicht, geeft dat inzicht en rust. De cursus gaat niet alleen over nu maar ook over later. Hoe bepaal je financiële doelen voor de toekomst en hoe kun je deze behalen?  Daarmee is de cursus niet alleen voor inwoners met financiële problemen, maar ook voor iedereen die slimmer wil omgaan met zijn persoonlijke financiën.

‘Grip op je knip’

Een oud-cursist vertelt: “Tijdens de cursus zijn goede tips gedeeld. Bijvoorbeeld over toeslagen waar je recht op hebt en hoe je die kunt aanvragen. Maar ook een administratie bijhouden. Ik maak er nu een sport van om mijn boodschappen zo slim mogelijk te doen. Ik hou nu iedere maand geld over! Ook het gesprek met andere cursisten heb ik als heel waardevol ervaren.”

De cursus bestaat uit vijf bijeenkomsten in totaal. De cursus start op woensdag 25 september om 9.30-11.30 uur in het gemeentehuis van Bergambacht. Na de cursus wordt eenmalig een terugkombijeenkomst georganiseerd. Opgeven of meer informatie over de cursus kan bij Kwadraad via 088-9004000 of via mail a.jansen@kwadraad.nl of w.verhoog@kwadraad.nl

Over de cursus

Je leert hoe je aan geld komt, hoe je kunt rondkomen mt je geld. Hoe je uit de schulden kunt blijven. Je leert hoe je toeslagen en tegemoetkomingen moet aanvragen. Een overzicht krijgen op je inkomen en uitgaven en om vooruit te kijken. (Bijvoorbeeld: Welke kosten krijg ik en wat moet ik daar voor reserveren)

Je krijgt in de cursus heel veel tips waar je een voordeel uit kunt halen. Je praat met anderen over geldzaken en dit geeft rust in je hoofd. Het levert je veel op om aan de cursus mee te doen. De cursus wordt gegeven in samenwerking met Schulddienstverlening van de gemeente Krimpenerwaard.

De cursus is opgebouwd uit vijf bijeenkomsten met verschillende onderwerpen, onder andere schulden, het aanvragen van regelingen en budgetplannen maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio