11.8 C
De Bilt

Krimpenerwaard: gratis mondkapjes en handgel voor minima

Krimpenerwaard – Gratis mondkapjes en handgel voor minima in de Krimpenerwaard. De Rijksoverheid vraagt alle Nederlanders in openbare binnenruimtes een mondkapje te dragen. Het college vindt dat ook inwoners die minder geld te besteden hebben zichzelf en anderen moeten kunnen beschermen tegen het coronavirus.

Per post toegestuurd

Daarom krijgen alle inwoners die een bijstandsuitkering ontvangen of bekend zijn bij de gemeente vanuit schulddienstverlening per post gratis vier mondkapjes van stof en een flesje handgel. De mondkapjes zijn wasbaar en opnieuw te gebruiken.

Extra mondkapjes en handgel ophalen

Als inwoners meer mondkapjes of handgel nodig hebben, kunnen zij deze ophalen bij de samenwerkende partijen op de volgende locaties:

  • Voedselbank – Twijnstraweg 6e in Lekkerkerk, www.voedselbankijsselenlek.nl
  • Stichting BlijeGift – Middelland 22a in Krimpen aan de Lek, www.blijegift.nl
  • Krimpenerwaard Intercultureel – diverse locaties, www.krimpenerwaardintercultureel.nl
  • Stichting SWOS – Oranjeplaats 45B in Schoonhoven, www.swoschoonhoven.nl
  • Stichting SWOK-midden – Burgemeester Huijbrechtstraat 2 in Bergambacht, www.swok-midden.nl
  • Stichting WON – Talmastraat 1 in Lekkerkerk, www.stichtingwon.nl

Ook inwoners die deze mondkapjes en handgel niet per post hebben ontvangen, maar wel moeite hebben om rond te komen, kunnen deze beschermingsmiddelen gratis ophalen op bovengenoemde locaties. Kijk op de websites voor de openingstijden.

Wasbare mondkapjes zijn duurzamer

Er is gekozen om stoffen mondkapjes en geen wegwerpmondkapjes uit te delen aan de inwoners. Mondkapjes van stof zijn opnieuw te gebruiken en daardoor duurzamer dan wegwerpmondkapjes. Meer informatie over het gebruik van mondkapjes is te vinden op www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/mondkapjes

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio