10.4 C
De Bilt

Gratis openbaar vervoer voor minima biedt kansen voor Krimpenaren

Met het aannemen van een raadsvoorstel is gratis openbaar vervoer voor een grotere groep minima n Krimpen aan den IJssel mogelijk geworden. Het raadsvoorstel werd donderdag 15 februari 2024 door de gemeenteraad aangenomen. Krimpenaren met inkomens tot 130% van het minimum kunnen vanaf 1 maart 2024 al gebruik maken van gratis OV. De Leefbaar fractie laat weten blij te zijn met dit raadsvoorstel.

Gratis OV voor grotere groep inwoners Krimpen

“Gratis ov tijdens daluren (na 09.00 uur en in het weekend) was al mogelijk sinds 2021 voor 67-plussers met een inkomen tot 120%. Nu krijgt een veel grotere groep Krimpenaren toegang hiertoe: van 5 tot 100 jaar en bovendien wordt de inkomensgrens verhoogd naar 130%. Dat betekent dat meer Krimpenaren kunnen meedoen!”, zegt een tevreden fractievoorzitter Oscar Suijk.

“Beperkte financiële middelen dwingt huishoudens soms tot keuzes en dan moet je zeggen: we kunnen niet naar opa en/of oma dit weekend.” Suijk rekent voor: een retourtje Rotterdam telt al gauw op tot 6 a 7 euro per persoon. Met een gezin van 4 personen kan het dus een keuze zijn tussen boodschappen en een uitstapje. Het OV is voor veel mensen duur en Leefbaar vindt niet dat Krimpenaren zulke keuzes zouden moeten maken. Het gratis OV biedt kansen voor onze inwoners.”

Het raadsvoorstel werd unaniem aangenomen door de raad.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio