10.2 C
De Bilt
zaterdag, 25 maart 2023

Gratis OV in Krimpen voor 67+ met laag inkomen

Krimpen aan den IJssel – Dankzij een aangenomen motie van Krimpens Belang komt er gratis OV voor mensen van 67+ met een inkomen van 120% onder het minimum. Deze regeling moet ingaan op 1 maart 2021 en zal na een jaar geëvalueerd worden. Sethi Plaisier van Krimpens Belang zegt trots te zijn op het bereikte resultaat.

Gratis OV voor een ton

Voor het uitvoeren van deze regeling is in de begroting een bedrag van € 100.000,00 vrijgemaakt. De gemeente zal oproepen doen aan de doelgroep zich te melden, zodat zij hiervoor een speciaal pasje kunnen ontvangen. “Op dit moment hebben we geen zicht op hoe groot de doelgroep precies is en hoeveel mensen hier gebruik van willen maken. Doel is om mensen uit hun isolement te halen en hun eenzaamheid te verminderen, door ze gratis OV aan te bieden”, aldus Plaisier.

Bijzondere samenwerking

Plaisier noemt verder de samenwerking met de twee vervoersmaatschappij RET en Arriva bijzonder, omdat zo niet één gebied beschikbaar wordt voor de doelgroep, maar het hele gebied met en tussen Rotterdam en Gouda. “De één heeft namelijk een zus in Gouda wonen, waar een ander weer meer op Rotterdam gericht zal zijn”, laat Plaisier weten.

Doelgroep

Hoe groot de doelgroep precies is, blijft nu dus nog onduidelijk. Ook moet uit de evaluatie blijken hoeveel animo er voor is en of die groot genoeg is om verder te gaan met het traject. “Na een jaar moet die evaluatie dat uitwijzen. Helaas kunnen we nu nog niets doen voor andere groepen die rond de armoedegrens leven, want daar is in Krimpen aan den IJssel geen budget voor”, laat Sethi Plaisier weten.

Armoede

Op de vraag hoe groot de groep mensen in Krimpen eigenlijk is die rond de armoede grens leven kon zij geen antwoord geven. Plaisier: “Voor zover ik weet is daar nog geen onderzoek naar gedaan. In ieder geval is het mij niet bekend.”

Lastenverzwaring

De lastenverzwaring in de gemeente Krimpen aan den IJssel roept natuurlijk wel de vraag op of het gratis OV geen sigaar uit eigen doos gaat worden. De inzet is volgens Krimpens Belang echter puur gericht op bestrijding van eenzaamheid en het taboe doorbreken op armoede.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio