8.9 C
De Bilt

Gratis OV-Meedoenpas voor ouderen met laag inkomen en re-integranten

Krimpenerwaard – Sinds eind 2019 werkt de gemeente Krimpenerwaard samen met vervoersorganisatie Arriva voor de inzet van een gratis vervoersvoorziening voor AOW-gerechtigden met een laag inkomen en voor deelnemers aan een re-integratietraject. Hiermee kunnen oudere inwoners ondanks hun lage inkomen blijven meedoen aan activiteiten. Inwoners die meewerken aan een re-integratie- en/of inburgeringstraject kunnen met de Meedoenpas met het openbaar vervoer naar hun (vrijwilligers)werk reizen.  

De gemeente Krimpenerwaard sloot een dienstverleningsovereenkomst met busmaatschappij Arriva waardoor de OV-Meedoenpas kan worden ingezet.

OV-Meedoenpas voor inwoners die deelnemen aan een re-integratie- en/of inburgeringstraject

De OV-pas voor inwoners die deelnemen aan een re-integratie- en/of inburgeringstraject is een maatwerkvoorziening die door de begeleidende consulent van Sociale Zaken wordt toegewezen. Het is niet mogelijk voor inwoners om zelf een aanvraag in te dienen. De passen worden gefaseerd ingevoerd; wanneer een pas is toegekend, wordt een reisproduct voor het desbetreffende traject op de pas geplaatst. Met de gratis OV-pas kunnen de inwoners naar hun (vrijwilligers)werk reizen of kunnen ze activiteiten bezoeken die hen een stap dichter bij werk brengt (denk aan het volgen van een sollicitatietraining). Door de invoering van deze pas worden aanvragen en wijzigingen sneller afgehandeld en hoeven er achteraf geen reiskosten meer gedeclareerd te worden.

OV-Meedoenpas voor ouderen met een laag inkomen

Ook AOW-gerechtigden met een laag inkomen kunnen gebruik maken van een gratis OV-Meedoenpas. Met deze pas kunnen oudere inwoners die AOW krijgen en een inkomen tot maximaal 120% van de geldende bijstands- of AOW-norm ontvangen (voor een alleenstaande gaat dit om maximaal € 1.411,50 per maand) gratis gebruik maken van openbaar vervoer tijdens de daluren in het gebied Zuid-Holland Noord. De doelgroep kan gebruik maken van alle bussen van Arriva in Zuid Holland én de buslijnen van Syntus die door de gemeente Krimpenerwaard lopen.

Meedoenpas
van links naar rechts:| wethouder Jan Vente mevrouw Brouwer en Martijn van de Weijer.

De welzijnsstichtingen kunnen de AOW-gerechtigden met een laag inkomen helpen met het aanvragen van de OV-Meedoenpas. De ouderen kunnen een aanvraagformulier met een retourenvelop ophalen bij de welzijnsstichting, maar het aanvraagformulier is ook te downloaden vanaf www.krimpenerwaard.nl/laaginkomen. Op deze website vindt de doelgroep ook meer informatie over de OV-Meedoenpas en de inkomensgrenzen.

AOW-gerechtigden met een laag inkomen kunnen de pas vanaf heden aanvragen. De pas is geldig voor de duur van 1 jaar vanaf 1 maart 2020.

Startmoment OV-Meedoenpas

Op maandag 13 januari overhandigde Martijn van de Weijer, regiodirecteur West van Arriva de symbolische eerste Meedoenpas aan de 94-jarige mevrouw Brouwer en aan wethouder Jan Vente.

Mevrouw Brouwer: “Ik ben erg blij met de OV-Meedoenpas! Ik woon in Schoonhoven en ik kan nu met het openbaar vervoer naar Stolwijk of Bergambacht reizen als ik een uitvoering van een koor wil bezoeken. Ook ben ik van plan om met de bus naar een voorstelling in de Goudse Schouwburg te gaan.”

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio