Grote brand in restaurant ‘s Gravenweg Capelle aan den IJssel

Nootdorp, Kerklaan, Capelle, prinsenwiek
foto: Jeffrey Groen @regioonline

Capelle aan den IJssel- Woensdagmiddag kwam er bij de meldkamer van de brandweer een melding binnen van een brand in restaurant Johannahoeve. Toen de meldkamer de eerste brandweervoertuigen stuurde werd er direct opgeschaald naar middelbrand.

Rieten dak

Omdat het restaurant een rieten dak heeft is er ook een special team uit de veiligheidsregio Haaglanden ter plaatsten. Toen de eerste brandweereenheden ter plaatse waren werd er direct opgeschaald naar grote brand omdat de omvang van de brand groot was. Inmiddels is er een grip 1 afgegeven. De brandweer is druk bezig met de brandbestrijding. Blijf dit nieuwsbericht bekijken voor updates over de brand.

Update’s

Update 16:45

De rookontwikkeling is in de omgeving zichtbaar. heb je in de directe omgeving last van de rook? Sluit de ramen en deuren en schakel en schakel ventilatiesysteem uit.

Update 16:46

Omdat het een pand met een rieten kap betreft, is een team van Brandweer Haaglanden onderweg om ondersteuning en expertise te bieden.

Update 17:07

Direct naast de brand is een revalidatiecentrum met enkele cliënten. Er zijn extra hulpdiensten onderweg om dit centrum tijdelijk te ontruimen. Dit is vanwege de rookontwikkeling.

Update 17:20

De brand trekt bekijks en mensen staan daardoor in de rook. dit hindert de aanrijdende hulpdiensten en is slecht voor eigen gezondheid. Politie zet de weg af. Geef hulpdiensten de ruimte!

 

Laat een reactie achter

Vermeld hier alsjeblieft je reactie!
Vermeld hier alsjeblieft je naam