22.8 C
De Bilt
dinsdag, 17 mei 2022

Haastrecht krijgt beschoeiing met nieuwste techniek aan weerszijden ophaalbrug

Krimpenerwaard – De beschoeiing van de Hollandsche IJssel aan het Jaagpad in Haastrecht wordt komende twee maanden vervangen. Gemeente Krimpenerwaard is de eerste gemeente in Nederland die daarvoor gebruik gaat maken van een nieuwe techniek ‘overzet beschoeiing’. Daarmee plaatsen ze een stalen beschoeiing over de huidige hardhouten bedekking heen. Dat gaat sneller, is milieuvriendelijker en levert voor de inwoners minimale overlast op. Vanaf 1 maart tot medio mei wordt er vanaf het water en het Jaagpad gewerkt. Het Jaagpad blijft toegankelijk voor doorgaand verkeer.

Duurzame beschoeiing

Ria Boere, wethouder gemeente Krimpenerwaard: “We streven als gemeente Krimpenerwaard naar 50% lagere CO2 uitstoot in 2030. Dat betekent dat we bij alle werkzaamheden die we laten uitvoeren alert moeten zijn of het nog slimmer en milieuvriendelijker kan. Deze nieuwe techniek sluit daarbij aan. Daarnaast vind ik het ook een dikke plus dat de omwonenden er zo min mogelijk van merken.”

Hardhout

De hardhouten bekleding aan weerszijden van de ophaalbrug aan het Jaagpad in Haastrecht is hard aan vervanging toe. De bestaande bedekking vertoont gaten, waardoor het gevaarlijk wordt voor voetgangers. Normaal gesproken wordt eerst het oude verwijderd voordat er een nieuwe geplaatst wordt. Deze bouwwerkzaamheden leveren soms maandenlange overlast op van opengebroken straten en aan- en afrijdend bouwverkeer.

Milieuvriendelijke techniek

De gemeente Krimpenerwaard heeft daarom gekozen om een overzetbeschoeiing te plaatsen. Daarnaast is deze techniek milieuvriendelijk omdat het gebruik maakt van de bestaande materialen en 70% minder nieuw materiaal ten opzichte van andere stalen bedekkingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio