13.6 C
De Bilt

Help de zwarte stern op Vlotjes- en Vogeldag 2018

Lageweg – Samen met de NVWK (Natuur en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard), ACK (Agrarisch Collectief Krimpenerwaard) en de Groene Motor, organiseert Stichting Het Zuid-Hollands Landschap op woensdag 27 juni de eerste Vlotjes- en Vogeldag 2018. Jong en oud zijn van harte welkom om nestvlotjes te helpen timmeren voor de zwarte stern. Dit leuke gratis evenement midden in de natuur wordt gehouden op het terrein aan Schaapjeszijde in Ouderkerk aan den IJssel.

We gaan 27 juni van 13.00 tot 17.00 uur aan de slag om nestvlotjes voor de zwarte stern voor het seizoen 2019 te timmeren. Zwarte sterns broeden op vlotjes op de sloten van de Krimpenerwaard. Door de nestvlotjes te bouwen, kunnen we volgend seizoen de jonge zwarte sterns verwelkomen met een warm en veilig nest. Help je mee?

Na het bouwen van je eigen nestvlotje ga je ermee op de foto als herinnering, zodat je hem volgend jaar misschien nog kan herkennen in het water. Deze middag wordt er niet alleen gebouwd, je kunt ook vogels spotten met de boswachter, leren over insecten, waterdiertjes vangen of uitrusten met limonade en koek.

Locatie
De Vlotjes- en Vogeldag is op het terrein van het Zuid-Hollands Landschap aan Schaapjeszijde ter hoogte van nummer 4 in Ouderkerk aan den IJssel. Deelname is gratis, vooraf aanmelden is vereist via www.zhl.nl/vlotjesdag

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio