20 C
De Bilt

Herdenkingsconcert muziekvereniging Excelsior

Op zaterdagavond 4 mei 2024 geeft muziekvereniging Excelsior uit Ouderkerk a/d IJssel een herdenkingsconcert. Het initiatief voor dit concert kwam van een aantal leden die begaan zijn met de diverse oorlogssituaties in de wereld en voorstelden hier op 4 mei extra aandacht aan te besteden.

Zoals gebruikelijk zorgt Excelsior die avond eerst voor mooie, stemmige muziek tijdens  de Dodenherdenking in Ouderkerk a/d IJssel. Na de kranslegging en het defilé in plantsoen De Maenstand begeven dirigent en leden zich zo snel mogelijk naar de Grote zaal van De Drie Maenen voor het herdenkingsconcert. De verwachting is dat het concert omstreeks 20:30 uur kan beginnen.

Herdenkingsconcert

Tijdens het herdenkingsconcert speelt het harmonieorkest onder leiding van dirigent Jesse Zandee een aantal mooie, toepasselijke muziekstukken. Op het programma staan onder andere Land of Hope and Glory van Sir Edward Elgar (arrangement Philip Sparke), Pastorale van Jan de Haan, Muziek voor 4 Mei van Rob Goorhuis, The Exodus Song van Ernest Gold/Pat Boone, het Hallelujah van Dean Jones en de Hymn of Friendship van Michiel van Delft.

Het concert zal relatief kort en zonder pauze zijn. De toegang is gratis. Meer informatie: www.excelsiorouderkerk.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio