14.7 C
De Bilt

Vragen herinrichting Havenplein en omgeving Haastrecht

Toon van der Stok, gemeenteraadslid Gemeente Belang Krimpenerwaard heeft vragen aan het college gesteld over de herinrichting van het Havenplein en omgeving en wanneer in Haastrecht de schop in de grond gaat.

Toon geeft toelichting

“Al vele jaren wordt er gesproken over de herinrichting van het centrum van de kern Haastrecht. Jaren geleden is de Hoogstraat opnieuw ingericht, maar is het winkelplein op de Grote Haven en de aanpalende straten op de lange baan geschoven in afwachting van de verplaatsing van de supermarkt naar De Kleine Betuwe.

Nu de Plus organisatie heeft besloten om niet te verhuizen en dit in het aangepaste bestemmingsplan is vastgelegd, is het tijd om het project herinrichting centrum Haastrecht weer op te pakken.”

Situatie Havenplein belabberd

De situatie in dit gebied is ronduit belabberd. De straten liggen er slecht bij, het is hobbelig en rommelig. Het is onduidelijk waar je wel of niet mag parkeren waardoor auto’s ook op de rijbaan parkeren, wat voor fietsers en voetgangers gevaarlijke situaties oplevert. Voor de klanten van de supermarkt en de omliggende restaurants is het een verre van aantrekkelijke omgeving en zeker geen visitekaartje voor Haastrecht en de Krimpenerwaard!

De ondernemers, inwoners en bezoekers spreken er inmiddels zeer negatief over. Het is daarom tijd dat na de aanpak van andere kernen, zoals Krimpen aan de Lek en Schoonhoven ook in Haastrecht de schop in de grond gaat. 

Het centrum van Haastrecht verdient op korte een verbetering van het centrumgebied na zo lang in de wacht te hebben gestaan.

Vragen over herinrichting Havenplein

  • Wanneer wordt dit nu concreet  aangepakt?
  • Wat is het tijdspad en wanneer kunnen inwoners Haastrecht weer trots binnen rijden via de Grote Haven?
  • Op welke wijze wordt er gecommuniceerd met de inwoners en ondernemers?
  • Hoe gaat het participatieproces verlopen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio