1.4 C
De Bilt

Herontwikkeling oude scheepswerf belangrijk verkiezingspunt Stem van Krimpen

Krimpen aan den IJssel – De strijd om de gemeenteraadsverkiezingen zijn definitief begonnen. De partij Stem van Krimpen laat weten langs de Hollandsche IJssel in te willen zetten op de herontwikkeling van de oude scheepswerf op het Van Duyvendijk-terrein, dat sinds 2010 eigendom is van de gemeente Krimpen aan den IJssel.

“Sinds 2010 niets gerealiseerd”

Hoewel er in 2013 al uitgewerkte plannen lagen een appartementencomplex neer te zetten op het terrein, ging dit niet door vanwege een faillissement van de projectontwikkelaar. Lijsttrekker van Stem van Krimpen. Kirsten Jaarsma, vindt het opvallend dat “ook de huidige coalitie vanaf 2014 geen invulling aan het terrein heeft weten te geven.”
Scheepswerf Van Duyvendijk- door Jeffrey Groen © Regio Online

Aanschaf van 3,5 miljoen euro

“De gemeente heeft destijds 3,5 miljoen euro betaald voor de aanschaf van het terrein en in feite is er nog niets gerealiseerd. Dat wil de Stem van Krimpen na de gemeenteraadsverkiezingen in maart graag aanpakken”, zo laat Jaarsma weten.

Ontwikkeling met behoud van historie

De oude scheepswerf van Van Duyvendijk vertoont nu een troosteloze blik. Daarom wil Stem van Krimpen de komende raadsperiode het terrein tot ontwikkeling brengen met behoud van de historische waarde van de scheepshelling.

Scheepswerf Van Duyvendijk- door Jeffrey Groen © Regio Online

Verhuizen aanliggende bedrijven

Jaarsma laat weten dat haar partij ook wil kijken of er mogelijkheden zijn, om bedrijven naast het Van Duyvendijk-terrein te laten verhuizen naar het EMK-terrein in de Storm-polder. “Zo zou dit hele gedeelte langs de rivier verder kunnen worden ontwikkeld en kan er één mooi woon- en recreatiegebied van worden gemaakt. Dit zou zelfs plaats kunnen bieden aan een kleine haven voor recreatie”, vertelt de lijsttrekker van Stem van Krimpen.

Bron: Het Kontakt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio