Het Kontakt onthult valse claims in verkiezingsfolder Stem van Krimpen

Krimpen aan den IJssel – Floris Bakker van Het Kontakt (Krimpener- en Lopikerwaard editie, red.), heeft onderzoek gedaan naar de onlangs uitgebrachte verkiezingsfolder van de Stem van Krimpen. Hij ontdekte, na het raadplegen van diverse coalitiepartijen, dat Stem van Krimpen successen claimt in haar folder, die zij nooit hebben gerealiseerd.

Brugopening Algerabrug

In de folder staat het kopje “Wat hebben wij bereikt?”. Hier wordt o.a. het terugbrengen van de brugopeningstijden voor zeilboten in het zomerseizoen genoemd. Lijsttrekker van Stem van Krimpen, Kirsten Jaarsma, liet onze redactie weten dat dit idee door haar partij is bedacht en voorgelegd aan het college.

SGP: claim pertinent onwaar

Jeffrey van der Elst van Leefbaar Krimpen, laat weten dat je wel kunt roepen iets bedacht te hebben, maar dat dit nog niet betekent dat je het zelf ook hebt gerealiseerd. Ook wethouder Oosterwijk van de SGP laat desgevraagd weten, “dat dit echt een inspanning van het college met Rijkswaterstaat is geweest”, waar Stem van Krimpen part noch deel aan heeft gehad. Oosterwijk snapt dat je in verkiezingstijd het allemaal wat mooier wil laten overkomen, maar deze claim is pertinent onwaar.

CDA ook verbaasd

Ook CDA-lijsttrekker Arnold de Leeuw is verbaasd over de claims. Het Giovanni van Bronckhorst sportveld (ook wel Gio Court genoemd), wordt als succes door Stem van Krimpen geclaimd, “maar het aanleggen van de speelveldjes stond in 2014 al in het coalitieakkoord opgenomen”, aldus De Leeuw. Wel laat hij weten dat Jaarsma met haar partij voor een Cruyff Court hadden gepleit. “Daarvan waren de gestelde voorwaarden echter zo groot, dat de coalitie dit plan afwees”.

Jaarsma: “Het is nepnieuws”

Jaarsma laat weten zich te irriteren dat coalitiepartijen allemaal teruggrijpen naar 2014. “Het is nepnieuws wat de coalitie verspreid! Mijn zoons hebben aan onze keukentafel het idee voor een Cruyff Court bedacht”, zegt Jaarsma stellig. Ze vindt dat Van der Elst van Leefbaar Krimpen kinderachtig doet. Zij ziet hem als een nieuwkomer in de politiek, die nog weinig verstand van zaken heeft.

Werk claimen van anderen

Van der Elst twijfelt in Het Kontakt aan de 25 punten in de folder van Stem van Krimpen. “In hoeverre kunnen deze punten geclaimd worden door een oppositiepartij, terwijl de coalitie het werk heeft gedaan?”

Bron: Het Kontakt

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img